Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Αποκλειστικά υπεύθυνη και υπόλογη η γεωργιανή ηγεσία για τον πόλεμο

Ευθύνες για τον αιματηρό πόλεμο στη Ν. Οσετία καταλογίζει η Επιτροπή Ειρήνης της Γεωργίας στον Πρόεδρο της χώρας Μιχαήλ Σαακασβίλι και στην κυβέρνησή του, ζητώντας να υποστεί τις συνέπειες του νόμου για τη βάρβαρη καταστροφή στην πρωτεύουσα της Ν. Οσετίας, Τσχινβάλι, που συντελέστηκε (όπως αναφέρει χαρακτηριστικά) μεταξύ άλλων και με αμερικανικά όπλα... Σημειώνει πως οι έγκαιρες προειδοποιήσεις τόσο της ίδιας όσο και άλλων προοδευτικών δυνάμεων της χώρας για τη «φιλοφασιστική και εθνικιστική πολιτική του καθεστώτος Σαακασβίλι» δε στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν τις αναμενόμενες εξελίξεις. Απευθύνειέκκληση στη διεθνή κοινή γνώμη να μην ταυτίζει την ηγεσία της χώρας με το λαό, ενώ παράλληλα καλεί το γεωργιανό λαό να ενώσει τις δυνάμεις του για την απαλλαγή της χώρας απ' την κυβέρνηση Σαακασβίλι.

Η ανακοίνωση της Γεωργιανής Επιτροπής Ειρήνης, που εκδόθηκε προχτές στην Τιφλίδα, έχει ως εξής:

«Για μία ακόμη φορά η Γεωργία εισήλθε σε μία κατάσταση χάους και αιματοχυσίας. Ενας νέος αδελφοκτόνος πόλεμος σημειώθηκε με ανανεωμένη ορμή στο γεωργιανό έδαφος.

Προς μεγάλη μας απογοήτευση, οι έγκαιρες προειδοποιήσεις της Επιτροπής Ειρήνης Γεωργίας και των προοδευτικών προσωπικοτήτων της χώρας πάνω στον επικίνδυνο χαρακτήρα στρατιωτικοποίησης της χώρας και στον κίνδυνο μίας φιλοφασιστικής και εθνικιστικής πολιτικής δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Οι αρχές της Γεωργίας οργάνωσαν ξανά έναν αιματηρό πόλεμο, αισθανόμενες την υποστήριξη ορισμένων δυτικών χωρών, περιφερειακών και διεθνών οργανισμών. Η ντροπή που προκάλεσαν οι σημερινοί διαχειριστές της εξουσίας επί του γεωργιανού λαού θα χρειαστεί δεκαετίες για να ξεπλυθεί.

Ο γεωργιανός στρατός εξοπλισμένος και εκπαιδευμένος από Αμερικανούς καθοδηγητές και με τη χρήση επίσης αμερικανικών όπλων προκάλεσε στην πόλη Τσχινβάλι βαρβαρική καταστροφή. Οι βομβαρδισμοί σκότωσαν Οσετούς πολίτες, τα αδέλφια μας και τις αδελφές μας, γυναίκες και ηλικιωμένους. Πάνω από 2.000 κατοίκοι της πόλης και των περιχώρων πέθαναν.

Επίσης, σκοτώθηκαν εκατοντάδες πολίτες γεωργιανής υπηκοότητας, και στη ζώνη της σύρραξης όπως επίσης και σ' όλο το έδαφος της Γεωργίας.

Η Επιτροπή Ειρήνης της Γεωργίας εκφράζει βαθιά συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους φίλους όσων χάθηκαν.

Ολη η ευθύνη γι' αυτόν τον αδελφοκτόνο πόλεμο, για τα χιλιάδες νεκρά παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, για τους κατοίκους της Νότιας Οσετίας και της Γεωργίας πέφτει αποκλειστικά στον σημερινό Πρόεδρο, στη Βουλή και στην κυβέρνηση της Γεωργίας. Η ανευθυνότητα και ο τυχοδιωκτισμός του καθεστώτος Σαακασβίλι δεν έχουν όρια. Ο Πρόεδρος της Γεωργίας και η ομάδα του, αναμφίβολα, είναι εγκληματίες και πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι.

Η Επιτροπή Ειρήνης Γεωργίας, μαζί με όλα τα προοδευτικά κόμματα και τα κοινωνικά κινήματα της χώρας, συνεχίζει να παλεύει προκειμένου οι διοργανωτές αυτής της τερατώδους γενοκτονίας να έχουν αυστηρή τιμωρία του νόμου.

Η Γεωργιανή Επιτροπή Ειρήνης δηλώνει και ζητεί από την ευρύτερη κοινή γνώμη να μην ταυτίσει τη σημερινή γεωργιανή ηγεσία με το γεωργιανό λαό, με το γεωργιανό έθνος, και κάνει έκκληση σε όλους να υποστηρίξουν το γεωργιανό λαό στον αγώνα του κατά του εγκληματικού καθεστώτος Σαακασβίλι. Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Γεωργίας, τα κοινωνικά κινήματα και το λαό της χώρας να ενωθεί για να ελευθερώσουμε τη Γεωργία από το αντιλαϊκό καθεστώς, του ρωσόφοβου και φιλοφασίστα Σαακασβίλι!

Τιφλίδα, 11 Αυγούστου 2008.

Γεωργιανή Επιτροπή Ειρήνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ