Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εχουν ακόμα εφιάλτες...

Γρηγοριάδης Κώστας

Εχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθεί κανείς τα επιχειρήματα και τις αναλύσεις που διατυπώνονται μέσα σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα. Μια τέτοια «ανάλυση» αναδημοσιεύει από το κύριο άρθρο της «Λε Μοντ» η προχτεσινή «Ελευθεροτυπία». Σύμφωνα με αυτή, «οι πρώην Δημοκρατίες της ΕΣΣΔ δεν έχουν τελειώσει το ξεκαθάρισμα λογαριασμού της σοβιετικής εποχής και, ακριβέστερα, του σταλινισμού. Η σημερινή σύγκρουση στην Οσετία είναι μια ωρολογιακή βόμβα που άφησε ο Στάλιν (...)»!

Είναι φυσιολογικό οι καπιταλιστές να έχουν ακόμα εφιάλτες από την πρώτη απόπειρα της ανθρωπότητας να απαλλαγεί από την εκμετάλλευση και αυτό να αποτυπώνεται και στις εφημερίδες τους. Είναι φυσιολογικό να μη «χωρούν» στις αναλύσεις τους οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και η ανάγκη του κεφαλαίου για αναπαραγωγή, να βγαίνει από αυτές «λάδι» ο ιμπεριαλισμός. Είναι αναμενόμενο να θέλουν να διασκεδάσουν και την παραμικρή σύγκριση μεταξύ καπιταλισμού και σοσιαλισμού, και την παραμικρή υπόνοια ότι ο σοσιαλισμός θα αναδειχτεί ανώτερου τύπου κοινωνικοοικονομικός σχηματισμός.

Ολα αυτά είναι φυσιολογικά πράγματα. Εμείς ωστόσο δεν μπορούμε να μη γελάμε με τους εφιάλτες τους, από τους οποίους και πηγάζουν οι αντιεπιστημονικές αναλύσεις τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ