Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης να της χορηγήσουν επιπλέον αμυντικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό ενόψει μιας ενδεχόμενης ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης στο Ιράν, καθιστώντας σαφές ότι ο Λευκός Οίκος δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση. Την πληροφορία αυτή δημοσίευσε, χτες, στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Χααρέτζ». Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, απέφυγε να σχολιάσει, αρνούμενος, όμως, και να τη διαψεύσει.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Νέα θεσμική και πολιτική κρίση σοβεί στην Κολομβία μεταξύ του Ανώτατου Δικαστηρίου και της κυβέρνησης του αντιδραστικού προέδρου Αλβαρο Ουρίμπε, καθώς το ανώτατο δικαστικό σώμα απέρριψε ομοφώνως τις κατηγορίες, αλλά και τις δηλώσεις πολιτικών από το κόμμα του προέδρου που αμφισβητούν την έρευνα του δικαστή Ιβάν Βελάσκες. Υπενθυμίζεται ότι ο Ιβάν Βελάσκες, που έγινε αντικείμενο ανηλεών φραστικών επιθέσεων «περί χειραγώγησης» μαρτύρων, είναι ο δικαστής που ερευνά τις διασυνδέσεις των πολιτών κυρίως από το κόμμα του Ουρίμπε και των ακροδεξιών παραστρατιωτικών.

ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ.-- Τρεις άνδρες και μια γυναίκα σκοτώθηκαν στη διάρκεια επίθεσης σε κατάστημα πώλησης παγωτών στην πόλη Ρισελσχάιμ, κοντά τη Φραγκφούρτη. Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει αδιευκρίνιστο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ