Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ - ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Αποφασιστικά και συντονισμένα

Με περιοδείες και εξορμήσεις ενημέρωσης σε εργασιακούς χώρους, εντείνονται οι προετοιμασίες στη Λάρισα για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 10 Οκτώβρη, στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης . Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα συμμετάσχει στην απεργία με ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο, κόντρα στις συναινετικές πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης των εργαζομένων του νομού, γίνονται καθημερινά συνελεύσεις εργαζομένων, από όπου προκύπτει η διάθεσή τους, να κλιμακωθεί ο αγώνας και να υπάρξει κοινή δράση με τ' άλλα λαϊκά στρώματα, για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ηδη στη Λάρισα, πάρθηκαν αποφάσεις για τέτοιο συντονισμό σε σύσκεψη σωματείων και μαζικών φορέων.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας συμμετέχει σε όλες τις αγωνιστικές εκδηλώσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και προσανατολίζεται σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στη Μαγνησία

Επί ποδός βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος και στη Μαγνησία. Στα πλαίσια της απεργίας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Η δραστηριότητα πολλών σωματείων είναι ανάλογη με της Λάρισας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα εργοστάσια της ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ και της Χαλυβουργίας Θεσσαλίας, έχουν συγκροτηθεί απεργιακές επιτροπές, ενώ ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν και σε άλλα εργοστάσια του νομού.

Κι ενώ οι εργαζόμενοι του νομού δηλώνουν τη θέλησή τους ν' αγωνιστούν για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής, η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, εμμένει στη ρότα της συναίνεσης με την εφαρμοζόμενη πολιτική. Μάλιστα, στην ολομέλεια της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, εξαπέλυσε για μια ακόμα φορά επίθεση κατά των συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ, επειδή παίρνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το συντονισμό της δράσης των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ