Τρίτη 19 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μεγάλα παγκόσμια ρεκόρ

Η Τζαμάικα είχε την τιμητική της στα σπριντ (100 μέτρα) το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Πεκίνο. Την αρχή έκανε στους άνδρες ο Ουσέιν Μπολτ που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στον τελικό με το απίστευτο 9.69 και έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που κατεβαίνει από τα 9.70! Και όμως, ο γρηγορότερος άνθρωπος στον πλανήτη δήλωσε πως δεν τον ένοιαζε το παγκόσμιο ρεκόρ: «Αυτό που ήθελα ήταν να τρέξω γρήγορα και να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο. Ούτε καν είχα στο μυαλό μου το μεγάλο ρεκόρ», είπε μετά την κούρσα ο 22χρονος σπρίντερ.

Οι επιτυχίες της χώρας της ρέγκε μουσικής συνεχίστηκαν και στις γυναίκες αφού τρεις Τζαμαϊκανές ήταν στο βάθρο! Πρώτη με το εντυπωσιακό 10.78 ήταν η Σέλι Αν Φρέιζερ και ακολούθησαν η Σέρον Σίμπσον και η Κέρον Στιούαρτ.

  • Ο Μαρκ Φελπς έγραψε ιστορία στην κολύμβηση αφού κατέκτησε οκτώ χρυσά μετάλλια, ένα παραπάνω από τη Μαρκ Σπιτς που στην Ολυμπιάδα του Μονάχου το 1972 ήταν ο θριαμβευτής.
  • Στον τελικό του τένις ο Ναδάλ, κορυφαίος στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε με 3-0 σετ τον Χιλιανό Γκονζάλες.
  • Η Ισιμπάεβα πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ με 5.05 και πλέον μπορεί να θεωρηθεί η κορυφαία του αθλήματος όλων των εποχών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ