Τρίτη 19 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΡΟΠΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ «ΦΕΪ»
Δεκάδες νεκροί στην Αϊτή

ΑΒΑΝΑ.--

Διαψεύστηκαν οι φόβοι των κουβανικών αρχών ότι η τροπική καταιγίδα «Φέι» που πλήττει την περιοχή της Καραβαϊκής θα έχει ενισχυθεί σε κυκλώνα στο πέρασμά της από την Κούβα. Σύμφωνα με το βρετανικό ΒΒC και το πρακτορείο «Ρόιτερς», η «Φέι» που πλήττει από χτες την κεντρική Κούβα, έχει προκαλέσει καταρρακτώδεις βροχές αλλά ελάχιστες προς το παρόν υλικές ζημιές και φυσικά όχι θύματα.

Το σχετικά «ανώδυνο» πέρασμα της «Φέι» από την Κούβα οφείλεται στην κινητοποίηση των αρχών του νησιού της Επανάστασης που τις τελευταίες τρεις ημέρες προχώρησαν σαν προληπτικές εκκενώσεις ολόκληρων περιοχών στην ανατολική και κεντρική Κούβα τις οποίες αναμενόταν να πλήξει η τροπική καταιγίδα.

Εντούτοις, τρομοκρατικές καταστροφές προκάλεσε στο σαρωτικό πέρασμά της από την Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία, στοιχίζοντας τη ζωή σε 54 ανθρώπους, ανάμεσά τους και οι επιβάτες ενός λεωφορείο που παρασύρθηκε και έπεσε σε χειμαρρώδες ποτάμι, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους ότι οι 50 επιβάτες του είναι νεκροί.

Τέλος, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξαν οι αρχές της Φλόριντα των ΗΠΑ, καθώς η περιοχή είναι η επόμενη που αναμένεται να πληγεί από την τροπική καταιγίδα «Φέι» και το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για κυκλώνες στο Μαϊάμι εκτίμησε ότι το φαινόμενο ενδέχεται να ενισχυθεί σε κυκλώνα κατηγορίας 1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ