Τρίτη 19 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διαρροή... σεναρίων

Διαρρέοντας σενάρια, είτε για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είτε για επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου να καλύψει τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς σχεδιασμούς του που έχει δρομολογήσει για το επόμενο διάστημα.

Η παραπέρα όξυνση των λαϊκών προβλημάτων από την εφαρμοζόμενη πολιτική και η διογκούμενη οργή εργαζομένων και συνταξιούχων, έχει οδηγήσει τα κυβερνητικά επιτελεία στην κατάρτιση σχεδίων χειραγώγησης και παραπλάνησης των λαϊκών στρωμάτων. Ταυτόχρονα, σε μια περίοδο που το κυβερνητικό στρατόπεδο συνταράσσεται από το νέο σκάνδαλο με τον πρώην υπουργό Αιγαίου Αρ. Παυλίδη, η κυβέρνηση συντηρώντας τα σενάρια προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα που θα της δώσει την ευκαιρία να μεταφέρει αλλού τη «συζήτηση».

Πάντως, παρά τις πληροφορίες αλλά και τα δημοσιεύματα που μιλούν για εισηγήσεις κυβερνητικών στελεχών για ανασχηματισμό αμέσως μετά τη ΔΕΘ, το Μέγαρο Μαξίμου επίσημα θα αποφεύγει να πάρει συγκεκριμένη θέση αλλά θα αφήνει να «ζυμώνουν» το θέμα με δηλώσεις του βουλευτές της ΝΔ. Συγχρόνως, η κυβέρνηση με τα σενάρια θέλει να στείλει και ένα μήνυμα προς τους «αντάρτες» βουλευτές, οι οποίοι αν και στηρίζουν κάθε αντιλαϊκό νομοσχέδιο δημιουργούν κλίμα «σύγχυσης» μέσα στο κυβερνών κόμμα. Είναι φανερό ότι οι πρώτες δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου θα απασχολήσουν σοβαρά το Μέγαρο Μαξίμου και όποιο και αν είναι το αποτέλεσμά τους η κυβέρνηση θα επικαλεστεί τη «λαϊκή εντολή» του προηγούμενου Σεπτέμβρη και κυρίως τη δέσμευση που έχει αναλάβει απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο ότι θα προωθήσει το νέο κύμα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ