Κυριακή 24 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Πρακτικές συμβουλές

Απευθυνόμενος στους φίλους της στήλης που κατά διαστήματα, ή με επιστολές ή με e-mail, ζητούν διευθύνσεις Σκακιστικών Συλλόγων, για μια ωφέλιμη - όπως τη χαρακτηρίζουν - απασχόληση για τα παιδιά τους, η εκπαιδευτική στήλη σας παρουσιάζει μερικές πρακτικές συμβουλές.

Οι υποχρεώσεις στα μαθήματα, στις ξένες γλώσσες, στα φροντιστήρια και στον αθλητισμό, ίσως να μη σας αφήνουν το χρόνο που απαιτείται για να ασχοληθείτε σε βάθος με το σκάκι. Για όσους αγαπάνε πραγματικά το πνευματικό άθλημα του σκακιού, μπορούν να γραφτούν στο Σκακιστικό Σύλλογο της περιοχής τους -όπου και αν διαμένουν στην Αθήνα και στην Περιφέρεια - να αποκτήσουν δελτίο αθλητή ή αθλήτριας από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και όποτε έχουν χρόνο να παίξουν αγωνιστικό σκάκι, ενισχύοντας το Σύλλογό τους στις διάφορες ηλικιακές κατηγορίες των 8-10-12-14-16-18 χρόνων!

Δεν είναι, δηλαδή, υποχρεωτικό να είσαστε κάθε τόσο στο σκάκι. Μπορούμε να κερδίσουμε χρόνο και για το σκάκι, αν περιορίσουμε λίγο άλλες δραστηριότητες, όπως η τηλεόραση και το άσκοπο καθισιό, τα ηλεκτρονικά και τα play - stations, συνήθειες οι οποίες άλλωστε δεν προσφέρουν τίποτα στη μόρφωσή μας και στην υγεία μας.

Προσπαθήστε λοιπόν, όσο κουρασμένοι και αν είστε, να μην απογοητεύεστε. Ξεκουραστείτε και ξαναπροσπαθήστε. Φτάνει να γνωρίζετε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην πρόοδο και στην επιτυχία είναι ο ίδιος ο εαυτός μας, η απογοήτευση και ο φόβος. Ετσι θα αποκτήσετε δυνάμεις για πολύωρη μελέτη και ανάλυση στις σπουδές σας.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, δεν μπορώ, αλλά μόνο δε θέλω, η μεγαλύτερη νίκη που μπορεί να επιτύχει κανείς, είναι αυτή της συμμετοχής και περισσότερο, αυτή της θέλησης και της αποφασιστικότητας!

Στο διάγραμμα αυτού του κειμένου, η θέση που έχει προκύψει έχει τα παραπάνω στοιχεία της θέλησης και της αποφασιστικότητας. Ο Τιγκράν Πετροσιάν περίπου 8 χρόνων, με τον πατέρα του στην Ισπανία, παρακολουθεί ένα φανταστικό φινάλε (δουλέψτε και εσείς τη θέση και μετά δείτε την απάντηση σε άλλη στήλη του «Ρ»), άγνωστα τα ονόματα των αντιπάλων και ενθουσιασμένος από το παιχνίδι και των δύο αποφασίζει να γίνει ο μελλοντικός παγκόσμιος πρωταθλητής και το κατάφερε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ