Τρίτη 19 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Παραμύθια γύρω απ' τη φωτιά

Του Κώστα Μητρόπουλου από «ΤΑ ΝΕΑ»
Του Κώστα Μητρόπουλου από «ΤΑ ΝΕΑ»
Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. Κάθε καλό κρατάει λίγο. Και δεν αναφερόμαστε στα «χρυσά». Αυτά, έτσι κι αλλιώς, καιρό τώρα απασχολούν το φαρμακευτικό ρεπορτάζ. Για τις διακοπές των αστών πολιτικών λέμε. Τόσο καιρό που κάναν και επίσημα διακοπές, μια χαρά περνούσαμε. Πήγαινες στον μπακάλη κι ήξερες πως η τιμή που πλήρωνες στη φέτα ήταν η πραγματική τιμή. Ακριβή, αλλά πραγματική. Επαιρνες το επίδομα της ανεργίας κι ήξερες πως αυτό είναι και δεν έχει άλλο.

Τώρα που αυτοί γύρισαν από τις διακοπές, πρέπει κι εσύ να αρχίσεις να ζεις με την εικονική πραγματικότητα που παράγει η προπαγάνδα τους. Ετσι θα ξαναμάθεις ότι η τιμή που αγόρασες τη φέτα δεν είναι η σωστή, γιατί η σωστή τιμή είναι στο άλλο ράφι, εκεί που τη βρήκε το συνεργείο μετρήσεων που καθορίζει πόσο ευτυχισμένος είσαι. Θα μάθεις επίσης ότι ακόμα κι αν δεν είσαι ανάμεσα σ' αυτούς που αγοράζουν κότερα, στατιστικά ανήκεις σ' αυτούς που μπορούν εύκολα να τα αποκτήσουν. Οτι δεν το έχεις κάνει ακόμα είναι θέμα μιζέριας που σε κατέχει.

Πάμε γι' άλλα: Τελικά, τα ρεκόρ είναι θέμα γεωγραφίας. Στην Τζαμάικα το κλίμα ευνοεί διάφορα τροπικά φρούτα που δυναμώνουν τους αθλητές. Σε μας αρκεί η πίστη στο θεό και το χρωμόσωμα της φυλής και ανεβαίνεις στο βάθρο. Κάθε χώρα έχει και το δικό της κοκαλάκι της νυχτερίδας που της δίνει τα μετάλλια. Οτι παίρνουν όλοι την ίδια ντόπα είναι μια συκοφαντία που έχει στόχο να αποδείξει ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες ενώ πουλάνε το ίδιο προϊόν το συσκευάζουν διαφορετικά για να αυξάνουν την πελατεία τους. Η αλήθεια είναι ότι ο κάθε αθλητής γίνεται τούρμπο ανάλογα με τη χώρα προέλευσής του.

Προχτές το βράδυ στα 2 χλμ πάνω από τη θάλασσα, εκεί κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, λέγοντας παραμύθια γύρω απ' τη φωτιά, ένας καθαρόαιμος Βλάχος τσοπάνης μάς εξηγούσε τη διαφορά που έχουν οι δικοί μας καθαρόαιμοι Βλάχοι, με τους άλλους, της Αλβανίας, διαφορά που καθορίζει και το μεροκάματό τους. Ο ένας ο καθαρόαιμος φτάνει απ' το γιατάκι του στα γελάδια που είναι πάνω στο λιβάδι σε 10 λεπτά. Ο άλλος κάνει κι ένα τέταρτο για να φτάσει. Είναι θέμα φυλής, εξηγούσε. Παραδόξως, οι καθαρόαιμοι προτιμούν να προσλαμβάνουν τους αργούς για να φυλάνε τα ζώα. Τους πληρώνουν, βέβαια, μόνο με 400 ευρώ το μήνα. Αλλά αυτό είναι θέμα της οικονομίας και όχι της φυλής...

Καλά κουράγια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ