Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Από τον Οκτώβρη οι νέες περικοπές στην Υγεία

Την εφαρμογή επώδυνων για τα λαϊκά στρώματα μέτρων επιβεβαίωσε η χτεσινή συνάντηση του αρμόδιου υπουργού με τον πρωθυπουργό. Απόπειρα αντιπερισπασμού με ψίχουλα στους τρίτεκνους

Η αφίσα του ΠΑΜΕ καλεί σε αγώνα ενάντια στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας
Η αφίσα του ΠΑΜΕ καλεί σε αγώνα ενάντια στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας
Νέα επίθεση και άγριες περικοπές στις ήδη υποβαθμισμένες δημόσιες παροχές Υγείας και στη φαρμακευτική περίθαλψη των λαϊκών στρωμάτων, με την ταυτόχρονη πριμοδότηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, ετοιμάζει η κυβέρνηση απ' τον Οκτώβρη στο όνομα του νοικοκυρέματος των οικονομικών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η κυβέρνηση μετέθεσε για αργότερα την κατάθεση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), αλλά «ζεσταίνει» τις μηχανές της για την οριστικοποίηση των «βασικών εργαλείων» για τις περικοπές και την επιβολή άγριων χαρατσιών σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, όπως είναι τα πρωτόκολλα ιατρικών πράξεων και η κοινή Κάρτα Ασφάλισης και Υγείας.

Στις 23.7.2008, μετά από σύσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τους υπουργούς Απασχόλησης, Φ. Πάλλη - Πετραλιά και Υγείας, Δ. Αβραμόπουλο, ανακοινώθηκε η εφαρμογή της κοινής Κάρτας Ασφάλισης και Υγείας, που αποτελεί βάρβαρο εργαλείο για το πετσόκομμα των παροχών Υγείας και καθιερώνει επικίνδυνους και απάνθρωπους περιορισμούς στη διάγνωση της ασθένειας και τη θεραπευτική αντιμετώπισή της. Βγαίνοντας απ' το Μέγαρο Μαξίμου ο Δ. Αβραμόπουλος ήταν ξεκάθαρος: «Πρώτα από όλα, τελειώνουμε μια για πάντα με τις αλόγιστες συνταγογραφήσεις και τις άσκοπες ιατρικές πράξεις...».

Σε χτεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν η κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή πλαφόν στις ιατρικές εξετάσεις και την αλλαγή τιμών στα φάρμακα, δήλωσε: «Ολα αυτά αποτελούν μέρος της θεματολογίας με την οποία ασχολείται το υπουργείο μας και που αφορά και στην ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και σε μια νέα πολιτική τιμών για το φάρμακο. Για όλα αυτά όμως, όπως είχα πει πριν από λίγες ημέρες εδώ, θα κάνουμε ανακοινώσεις τον Οκτώβριο».

Ανακοινώσεις - ψίχουλα για τους τρίτεκνους

Χτες, μετά τη συνάντηση, ανακοινώθηκε και η υλοποίηση χιλιοειπωμένων υποσχέσεων και εξαγγελιών για την καταβολή επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες. Ως απόδειξη «κοινωνικής ευαισθησίας», η κυβέρνηση ανακοίνωσε το αποσπασματικό και επιμέρους μέτρο - ψίχουλο μπροστά στις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, τα προβλήματα των οποίων οξύνονται απ' την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, τους χαμηλούς μισθούς, την ανεργία, την απουσία υπηρεσιών για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας, τα έξοδα για την Υγεία, την εκπαίδευση των παιδιών κ.ά.

Ηδη απ' το 2003, προεκλογικά, η ΝΔ υποσχέθηκε ότι θα χαρακτηριστεί πολύτεκνη η οικογένεια με τρία παιδιά, αντί για τέσσερα και πάνω που είναι σήμερα. Αντί αυτού ανακοίνωσε τμηματικά μέτρα - ψίχουλα για τη στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών.

Μετά τη χτεσινή συνάντηση ο Δ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «Συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις η κυβέρνηση ανακοινώνει σήμερα ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος τριτέκνων σε περίπου 141.400 οικογένειες. Είναι ένα μέτρο το οποίο στοχεύει στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και βέβαια στην επίλυση μέρους του δημογραφικού μας προβλήματος».

Σε ενημερωτικό σημείωμα που κυκλοφόρησε το υπουργείο Υγείας, αναφέρεται μάλιστα ότι οι οικονομικές ενισχύσεις και παροχές στις τρίτεκνες οικογένειες «δείχνουν να έχουν θετικό αντίκτυπο στους ειδικούς δημογραφικούς δείκτες της χώρας μας»! Το μηνιαίο επίδομα κυμαίνεται από 98,27 έως 256,26 ευρώ και σύμφωνα με το υπουργείο υπολογίζονται σε περίπου 10.000 οι τρίτεκνες οικογένειες που δεν έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά τους για την καταβολή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ