Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ» ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Ρέει άφθονο το κρατικό χρήμα

Η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται την οικονομική στήριξη των λαϊκών στρωμάτων, σε μια περίοδο έξαρσης της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας, ενώ, την ίδια στιγμή, μέσω «αναπτυξιακών» προγραμμάτων, συνεχίζεται η ροή κεφαλαίων προς τις επιχειρήσεις. Με χτεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης κάνει γνωστό ότι μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» είναι σε ισχύ δύο προκηρύξεις που αφορούν σε επιχειρήσεις. Η πρώτη αφορά στην επιδότηση κόστους δανεισμού και χρηματοδοτικής μίσθωσης των επιχειρήσεων και η διάρκεια εφαρμογής της είναι έως την 1η του Σεπτέμβρη 2008. Η δεύτερη προκήρυξη αφορά στην υλοποίηση προγράμματος εκπαίδευσης για αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες και εργαζόμενους στους τομείς της μεταποίησης, του εμπορίου και των υπηρεσιών. Το δε πρόγραμμα κατάρτισης περιέχει θέματα που αφορούν στην οργάνωση και τη διοίκηση επιχειρήσεων, στη συμβολή των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη διοίκηση, στη διαχείριση και λειτουργία της σύγχρονης επιχείρησης, στη συμβουλευτική υποστήριξη, τεχνικές πώλησης, χρηματοοικονομικό και περιβάλλον μάνατζμεντ, κ.ά. Το δε πρόγραμμα έχει διάρκεια εφαρμογής έως τις 15 του Οκτώβρη 2008.

Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις την προηγούμενη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομίας ενέκρινε, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, πίστωση ύψους 68 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση των επενδύσεων των επιχειρηματιών στα τουριστικά λεωφορεία της χώρας και τη χρηματοδότηση προγραμμάτων που επιδιώκουν την τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Οπως επίσης προκύπτει και από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ρ» την προηγούμενη Τρίτη, οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τους εφοπλιστές που δρομολογούν «σαπάκια» στις «αμαρτωλές» άγονες γραμμές του Αιγαίου Πελάγους, μόνο κατά την περίοδο 2000 - 2008, ανήλθαν στα 227 εκατ. ευρώ!

Πρόκειται για στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι, τη στιγμή κατά την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ - όπως άλλωστε και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ - με την επίκληση διαφόρων προσχημάτων, αρνείται την ικανοποίηση ώριμων λαϊκών αιτημάτων, όταν πρόκειται για την ενίσχυση των επιχειρηματιών, τότε, ως διά μαγείας, τα διάφορα εμπόδια αίρονται αυτομάτως και το κρατικό χρήμα ρέει άφθονο προς τα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων. Αλλά και για την ενίσχυση των εφοπλιστών, οι οποίοι εμπλέκονται στις αμαρτωλές «άγονες γραμμές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ