Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αποκλεισμένο από τα ΜΜΕ το ταξικό κίνημα

Επιστολή της Εκτελεστικής Γραμματείας στους γενικούς διευθυντές των έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων

Τη συστηματική αποσιώπηση της δράσης του από τα ΜΜΕ καταγγέλλει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με επιστολές της Εκτελεστικής Γραμματείας προς τους γενικούς διευθυντές όλων των Μέσων.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Συνεχίζεται ο αποκλεισμός και η φίμωση της δραστηριότητας, των κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Αποσιωπάτε σε μόνιμη βάση τη δραστηριότητα του ΠΑΜΕ που έχει θετικά αποτελέσματα για την εργατική τάξη, όπως ανάκληση απολύσεων, υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, παρεμβάσεις για τους μετανάστες, για την υγεία κλπ.

Παρότι το Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης που εκπροσωπείτε ενημερώνεται καθημερινά, προφορικά, αλλά και με e-mail και fax, εντούτοις το εμπάργκο σε βάρος του ΠΑΜΕ είναι μόνιμο και διαρκές. Αντίθετα η προβολή των δυνάμεων που απαρτίζουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ τυγχάνει καθημερινής προβολής (βέβαια κατανοούμε γιατί).

Αναφέρουμε ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα. Ενώ υπήρξε ενημέρωση για τις παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ, αυτές αποσιωπήθηκαν προκλητικά. Η στάση σας αυτή είναι απαράδεκτη. Διαπιστώνουμε ότι ακόμη και αν υπάρχει κάποια φορά κάμερα ή δημοσιογράφος που να καλύπτει μια δραστηριότητά μας, αυτή μετά δεν προβάλλεται.

Φαίνεται ότι οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, που αμφισβητούν και αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, δε χωρούν στη "δημοκρατία" σας, δε χωρούν στις ληστείες, στη βία, στα μοντέλα, στους διάφορους πρεσβευτές καλής θέλησης, που αναδεικνύουν τον παρασιτισμό, και τα καμώματα του κεφαλαίου και της εργοδοσίας».

Το ΠΑΜΕ απαιτεί να σταματήσει ο αποκλεισμός των δραστηριοτήτων και των κινητοποιήσεών του, καθώς και αντικειμενική και όχι μονόπλευρη πληροφόρηση του λαού. Και προειδοποιεί ότι θα αξιοποιήσει «κάθε μορφή παρέμβασης για την ενημέρωση της εργατικής τάξης. Οσα εμπόδια και αν προβάλλετε, δεν πρόκειται να σταματήσουν τη δράση και την πάλη του ταξικού εργατικού κινήματος. Αντίθετα να είστε σίγουροι ότι θα αντιδράσουμε αποφασιστικά. Και γι' αυτό θα φροντίσουμε, όπως απαντάμε σε όσους στρέφονται ενάντια στην εργατική τάξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ