Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές σε Οινόη και Λαγονήσι

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χτες σε Οινόη και Λαγονήσι με λίγη ώρα διαφορά μεταξύ τους. Αν και οι άνεμοι τη στιγμή της εκδήλωσης των πυρκαγιών ήταν ισχυροί, η άμεση επέμβαση κατοίκων και πυροσβεστών, ήταν αρκετή για να μην επεκταθούν.

Στην Οινόη, η φωτιά άρχισε να κατακαίει δασική έκταση και ελαιόδεντρα, λίγο πριν τις 3.30 το μεσημέρι. Κάτοικοι της περιοχής, ισχυρές επίγειες δυνάμεις μαζί με υδροφόρες όμορων δήμων αλλά και τα εναέρια μέσα που έφτασαν στο σημείο (δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα) ήταν αρκετά για να τεθεί άμεσα υπό έλεγχο.

Μία ώρα αργότερα, φλόγες ξεπρόβαλλαν σε ξερά χόρτα, σχεδόν δίπλα σε μεγάλη ξενοδοχειακή εγκατάσταση και κοντά σε σπίτια. Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, στο έργο της κατάσβεσης, συμμετείχαν τρία αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, υδροφόρες και οχήματα της πυροσβεστικής. Και στα δύο σημεία παρέμειναν πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να αποφύγουν αναζωπύρωση των πυρκαγιών, εξαιτίας των δυνατών ανέμων.

Παράλληλα, σήμερα έσβησαν και οι τελευταίες εστίες από τις χτεσινές πυρκαγιές στο Καλούσι Αχαΐας, στην Κρανούλα Ιωαννίνων και στα Κρέστενα Ηλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ