Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Κοινή δράση ενάντια στο νομοσχέδιο της βαρβαρότητας

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η απαίτηση για άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την ειδική αγωγή και η ανάγκη διεκδίκησης δημόσιας, δωρεάν και σύγχρονης ειδικής αγωγής για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη, αναδείχτηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΝ).

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν και παραβρέθηκαν, εκπρόσωποι της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ταξικών συνδικάτων, του ενιαίου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων παιδιών με ειδικές ανάγκες Αττικής και νήσων, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι. Οι παραπάνω συμφώνησαν στην ανάγκη να παρθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα επίθεση στην - ήδη υποβαθμισμένη από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - ειδική αγωγή.

Πρώτος σταθμός αυτών των πρωτοβουλιών είναι η παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται στη Βουλή, στις 7 μ.μ. την ερχόμενη Τρίτη 26 Αυγούστου, μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ την ίδια μέρα κινητοποιήσεις προγραμματίζονται σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Επίσης, το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης με περιοδείες και συσκέψεις, ενώ ήδη έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση κινητοποίησης με τη συμμετοχή διάφορων φορέων των ΑμΕΑ και των εργαζομένων τη μέρα που θα προγραμματιστεί η ψήφιση του νομοσχεδίου.

Αντίστοιχη σύσκεψη έγινε και στη Θεσσαλονίκη όπου και αποφασίστηκε να γίνει συγκέντρωση την Τρίτη στις 11 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

  • Την προκλητική εμφάνιση της αστυνομίας στην είσοδο των γραφείων της ΣΕΑΝ καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές. Οι αστυνομικοί, όταν κλήθηκαν να εξηγήσουν την παρουσία τους, επικαλέστηκαν δήθεν πρόσκληση του σωματείου των ΑμΕΑ και ζητούσαν να μάθουν πόσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη και αν έχουν σκοπό να κάνουν πορεία. Τελικά αποχώρησαν μετά από τη δυναμική παρέμβαση συνδικαλιστών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ