Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ
Καταγγελία για πυροβολισμό σε βάρος μετανάστη

Ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου που τον απέλυσε απάντησε με τη βία στην προσπάθεια του εργάτη να μαζέψει τα υπάρχοντα από το σπίτι του!

Την ωμή τρομοκρατία, η οποία συμπληρώνει το άγριο ξεζούμισμα των χιλιάδων εργαζομένων που καταλήγουν στη χώρα μας κυνηγημένοι από τους πολέμους, την ανεργία, τη φτώχεια, ελπίζοντας πως θα βρουν μια ασφαλή ζωή, αναδεικνύει το νέο κρούσμα ωμής εργοδοτικής επίθεσης, με θύμα ένα μετανάστη που δούλευε σε θερμοκήπιο.

Σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία, στις 5 του Αυγούστου, μετανάστης από το Πακιστάν που εργαζόταν εδώ και δύο χρόνια ως οδηγός για λογαριασμό κτηματία από το Μαραθώνα απολύθηκε, αφού πρώτα ζήτησε να πληρωθεί μηνιάτικα που του χρωστούσε και αύξηση που δεν είχε πάρει ποτέ. Μαζί με τη δουλειά του ο μετανάστης άκουσε πως χάνει και το οίκημα που του νοίκιαζε ο εργοδότης. Δηλαδή, έμεινε ολοκληρωτικά στο δρόμο, καθώς δεν είχε κανένα χρονικό περιθώριο προκειμένου να ψάξει άλλο μέρος για να κοιμάται. Οταν ο εργάτης πήγε στο σπίτι να πάρει τα πράγματά του βρέθηκε αντιμέτωπος με τον εργοδότη, που τον απείλησε με όπλο και δε δίστασε τελικά να τον πυροβολήσει για εκφοβισμό!

Οπως δήλωσε στον «Ρ» ο Αντώνης Αντανασιώτης, δικηγόρος, με τον οποίο ο μετανάστης κατέθεσε προχτές μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Μαραθώνα προκειμένου να μπορέσει τουλάχιστον να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα και χαρτιά από το σπίτι όπου έμενε, στην προσπάθειά του να πάρει τους κάλυκες από τις βολές που δέχτηκε για να τους παραδώσει στην Αστυνομία, ο μετανάστης γρονθοκοπήθηκε από τον κτηματία με αποτέλεσμα να καταλήξει αιμόφυρτος στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης. Ο εργάτης έχει καταθέσει μήνυση για την επίθεση που δέχτηκε ενώ στο πλευρό του βρίσκεται έμπρακτα από την πρώτη στιγμή το ΠΑΜΕ.

Τσαλαπατούν τη ζωή χιλιάδων μεταναστών

«Παρόμοια κρούσματα έχουμε συχνά, που φανερώνουν τη βαρβαρότητα και την ασυδοσία της εργοδοσίας, όσο και αν η κυβέρνηση επιχειρεί να πει ότι μπορεί να ονομαστεί πολιτισμός η φυλάκιση, το κυνηγητό, η βαθιά εκμετάλλευση, το τσαλαπάτημα των δικαιωμάτων, της ίδιας της ζωής εκατομμυρίων μεταναστών», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την εργοδοτική επίθεση και την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων του κεφαλαίου. Το ΠΑΜΕ καλεί «Ελληνες και μετανάστες εργάτες να οργανωθούν στα συνδικάτα, να δυναμώσουν τον αγώνα κόντρα στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ