Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Εντονη αντίδραση Χριστόφια σε θέσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Εντονα αντέδρασε προχτές το βράδυ ο Κύπριος Πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, σε θέσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου για το Κυπριακό, οι οποίες διατυπώθηκαν στο χαιρετισμό του στη σύνοδο των κεντρικών συμβουλίων των Κυπρίων Αποδήμων.

«Το κυπριακό κράτος δεν είναι θεοκρατικό, αλλά προέκυψε από τις Συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου του 1960 και είναι συνεταιρικό με τους Τουρκοκυπρίους», τόνισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, απαντώντας στις θέσεις του Αρχιεπισκόπου. Επίσης, τόνισε ότι «θα πρέπει να πάψουμε να κυνηγούμε χίμαιρες και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι «οι πατριωτικές κορόνες μάς έχουν οδηγήσει έως σήμερα στην ημικαταστροφή» και προειδοποίησε ότι αν συνεχιστούν - στο όνομα της πολιτιστικής κληρονομιάς και της θρησκείας - «θα επέλθει ολοκληρωτική καταστροφή».

Ο Δ. Χριστόφιας πρόσθεσε ότι έχει εκλεγεί από το λαό με ποσοστό 55% και στο λαό και μόνο, είπε, δίνει λογαριασμό. Δε θα ανεχτώ άλλο αυτή την κατάσταση, κατέληξε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος στο χαιρετισμό του, τον οποίο, λόγω απουσίας του από την Κύπρο, διάβασε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, επέκρινε τους χειρισμούς της κυπριακής κυβέρνησης στο Κυπριακό και ανέφερε ότι δημιουργούνται ερωτηματικά και γι' αυτό η «Εκκλησία ανησυχεί».

Επιζητούμε, πρόσθεσε ο Μακαριότατος, ενημέρωση και ζητούμε διευκρινίσεις ακόμη και γι' αυτό που όλοι οι πολιτικοί θεωρούν αυτονόητο: «Οτι δηλαδή η λύση θα προέλθει από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους».

Αφού επισήμανε ότι το Κυπριακό δεν είναι δικοινοτική διαφορά, αλλά πρόβλημα εισβολής και κατοχής, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος διερωτήθηκε, αν η εκ περιτροπής Προεδρία σε μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας «έχει να κάμει με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ