Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Προμελετημένο» έγκλημα

Συλλυπητήριο μήνυμα προς το ΚΚ Ισπανίας και το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ έστειλε το παρακάτω συλλυπητήριο μήνυμα προς το ΚΚ Ισπανίας και το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Δεχτείτε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία και παρακαλούμε να τα μεταφέρετε μαζί με την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων και στο λαό της Ισπανίας.

Είναι μεγάλη η οργή μας, καθώς διαπιστώνουμε από τις πρώτες κιόλας πληροφορίες, ότι και αυτό το δυστύχημα ήταν "προμελετημένο" έγκλημα. Ηταν αποτέλεσμα ελλιπών μέτρων ασφαλείας, που χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα τις ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους. Για μια ακόμα φορά διαπιστώνουμε ότι εκτός από επιζήμια είναι και επικίνδυνη, και για τους εργαζόμενους στις αεροπορικές εταιρείες και για το λαό συνολικά, η πολιτική της απελευθέρωσης - ιδιωτικοποίησης των αερομεταφορών που προωθούν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της. Οι μεγάλες ευθύνες της ΕΕ αποδεικνύονται και από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία, όπως κι άλλες ιδιωτικές που ευθύνονται για ατυχήματα, συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των "ασφαλών αεροπορικών εταιρειών" που έχουν διαμορφώσει τα αρμόδια όργανά της.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι το ΚΚΕ μάχεται σταθερά για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για αποκλειστικά δημόσιο φορέα αερομεταφορών, ώστε να εξασφαλίζει σύγχρονες, δωρεάν και ασφαλείς υπηρεσίες για το λαό μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Η ΚΕ του ΚΚΕ»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ