Σάββατο 23 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στη «συχνότητα» του «902» TV

Σήμερα από την τηλεόραση του «902» στις 18:30 θα μεταδοθεί η εκπομπή «Σελίδες γνώσης». Η Αννεκε Ιωαννάτου θα συζητήσει για δύο βιβλία, το «Αναδρομή στο χώρο και το χρόνο» και το «Νέα Υόρκη-Παρίσι-Βαγδάτη» (Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή»), με τη συγγραφέα τους, Κυριακή Γεροζήση. Ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τους συγγραφείς, η ζωή των ανθρώπων και δη των λεγόμενων αφανών ηρώων της καθημερινής ζωής. Στα βιβλία αυτά, η μοίρα των ανθρώπων καθορίζεται μόνο εν μέρει από τις επιλογές των πρωταγωνιστών ενώ η δύναμη των συμπτώσεων, έχει και αυτή το μερίδιό της.

Αύριο Κυριακή ο «902» TV στις 17:30 θα μεταδώσει την εκπομπή «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα». Ο Πάρης Μήτσου έχει καλεσμένο τον Γιώργο Τζώρτζη, για να παρουσιάσουν μαζί την πολύχρονη διαδρομή του στο μουσικό ταξίδι. Ο Γιώργος Τζώρτζης, με καταγωγή από την Ηπειρο, μεγάλωσε με τα παραδοσιακά ακούσματα της πατρίδας του. Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με το ρεμπέτικο και αργότερα το υπηρέτησε, εμφανιζόμενος σε μουσικές σκηνές στη Γερμανία και τη Γαλλία, όπου σπούδαζε. Εξέδωσε μαζί με τον Νικόλα Σύρο και τον Χρήστο Σπουρδαλάκη δίσκο με ρεμπέτικα το 1985, παραγωγή της γαλλικής ραδιοφωνίας. Για 12 χρόνια, στο «Παλιό μας σπίτι» στην Καισαριανή και από το 1997 σε διάφορα μαγαζιά, παίζει και τραγουδάει παραδοσιακά, λαϊκά και ρεμπέτικα από τη δισκογραφία του και όχι μόνο, μαζί με τους φίλους του. Στην εκπομπή, ο Γιώργος Τζώρτζης καταθέτει και τις απόψεις του για το σημερινό μουσικό γίγνεσθαι.

Τη Δευτέρα στις 22.30 θα μεταδoθεί η εκπομπή «Μικροπροοπτική» την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Γρηγόρης Τραγγανίδας. Καλεσμένος της εκπομπής ο Αρης Φατούρος. Ο γνωστός σκηνοθέτης εγκατέλειψε για λίγο τη μυθοπλασία και σκηνοθέτησε μία ενδιαφέρουσα ταινία τεκμηρίωσης από τα «σπαράγματα» της ελληνικής υπηρεσίας του BBC που έκλεισε πρόσφατα. Η ταινία που έχει τίτλο «Εδώ Λονδίνο 1939-2005, η αρχή και το τέλος», θα προβληθεί στο πλαίσιο της εκπομπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ