Σάββατο 23 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Επικίνδυνη η κατάσταση στη θάλασσα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε ανακοίνωσή του για την επικίνδυνη κατάσταση στην ακτοπλοΐα για ναυτεργάτες και επιβάτες, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αδικοχαμένου ναύτη Μιχάλη Κοκώνη που έχασε τη ζωή του εργαζόμενος στο πλοίο "ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ", χτες (προχτές) στο λιμάνι του Γυθείου. Η οργή των ναυτεργατών είναι απολύτως δικαιολογημένη. Πρόκειται για ένα ακόμα αποτρόπαιο εφοπλιστικό έγκλημα, για ένα ακόμα θύμα στο βωμό του κέρδους, γιατί αυτό το πλοίο όπως και δεκάδες άλλα, είναι παλιό, ασυντήρητο και επικίνδυνο. Συνυπεύθυνη και συνένοχη είναι η κυβέρνηση. Το ΚΚΕ καταγγέλλει πως αυτό το σαπιοκάραβο που δεν τηρεί τους κανόνες ασφαλείας επιδοτείται με χρήματα του ελληνικού λαού (2,7 εκατ. ευρώ το χρόνο). Αντί να αποσυρθεί, συνεχίζει τα δρομολόγιά του, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια ναυτεργατών και επιβατών.

Η κατάσταση που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό των εφοπλιστών έχει ως αποτέλεσμα τη ληστεία, την ταλαιπωρία των επιβατών και είναι επικίνδυνη για την ασφάλειά τους. Το δικαίωμα του ελληνικού λαού σε φθηνές, σύγχρονες και ασφαλείς θαλάσσιες συγκοινωνίες, τα δικαιώματα των ναυτεργατών βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση και με τα συμφέροντα των εφοπλιστών και με την πολιτική που τα υπηρετεί. Χρειάζεται συστράτευση για την ανατροπή της, για να γίνουν τα πλοία λαϊκή περιουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ