Σάββατο 23 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Προς απόλυση εργαζόμενοι στον ΓΟΕΒ Πεδιάδας Θεσσαλονίκης - Λαγκαδά

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών και Μακεδονίας - Θράκης, με θέμα τις απολύσεις εργαζομένων στον ΓΟΕΒ Πεδιάδας Θεσσαλονίκης - Λαγκαδά βάσει του ΠΔ 164/04, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Ο Γενικός Οργανισμός Εγγειων Βελτιώσεων (Γ.Ο.Ε.Β) Πεδιάδας Θεσσαλονίκης - Λαγκαδά απασχολεί σήμερα περίπου 100 εργαζόμενους υδρονομείς και ηλεκτρολόγους δικτύων, οι οποίοι υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και σχεδόν στο σύνολό τους συμπληρώνουν 24μηνη εργασία.

Κατ' εφαρμογή λοιπόν του Π.Δ. 164/04, οι εργαζόμενοι αυτοί πρέπει να απολυθούν. Κάτι τέτοιο όμως θα έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στους ίδιους που θα μείνουν άνεργοι, όσο και στους παραγωγούς, καθώς ο οργανισμός αποδυναμωμένος από ικανό και έμπειρο προσωπικό, δε θα μπορέσει να ανταποκριθεί ικανοποιητικά, και θα διαταραχτεί η εύρυθμη λειτουργία του δικτύου, σε μια κρίσιμη για τις αρδεύσεις περίοδο.

Να επισημανθεί ότι ο χρόνος των 24 μηνών επαρκεί οριακά προκειμένου να καταστεί ένας υδρονομέας ή ηλεκτρολόγος δικτύου ικανός για να αναλάβει καθήκοντα χωρίς επιτήρηση.

Δίκαια λοιπόν οι εργαζόμενοι είναι αγανακτισμένοι και κινητοποιούνται αγωνιστικά, δηλώνοντας σε ανακοίνωσή τους ότι, αν δεν παραμείνουν στην εργασία τους θα κλιμακώσουν και περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους, αφού είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους η μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Επίσης, με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος και για την εκχώρηση του αρδευτικού νερού σε ιδιώτες εργολάβους.

Ο οργανισμός όμως παράγει έργο εξαιρετικής κοινωφελούς σημασίας και δεν πρέπει να αφήνεται στην κερδοφόρα δράση του ιδιωτικού κεφαλαίου, το οποίο δεν υπολογίζει τα δικαιώματα ούτε των εργαζομένων, ούτε των μικρομεσαίων αγροτών.

Επειδή την ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχει η κυβέρνηση,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν, ώστε οι παραπάνω εργαζόμενοι να συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά και οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ