Σάββατο 23 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Γενικεύεται η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα

Οι ταξικές δυνάμεις καταγγέλλουν τις μεθοδευόμενες ανατροπές στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης

Γενικεύεται η επίθεση της διοίκησης της Εταιρείας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων. Οπως καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους το ΠΑΜΕ και η Επιτροπή Αγώνα ΕΥΑΘ, οι συνδικαλιστικές διώξεις, οι απειλές, οι διαθεσιμότητες, οι αγωγές συμπληρώνονται από την «απειλή» ότι από Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι θα κληθούν να απαρνηθούν τις όποιες κατακτήσεις, δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να υπογράψουν, «με το πιστόλι στο κρόταφο», ατομικές συμβάσεις εργασίας.

«Αυτά τα πράγματα δε γίνονται», δήλωσε στο «Ριζοσπάστη» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Γ. Σκόδρας, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, βέβαια, πρόβαλε ως μείζον πρόβλημα - που όπως είπε οδηγεί σε αδιέξοδο της ΕΥΑΘ - το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει υπογραφεί η ΣΣΕ για το 2008. Χωρίς κανένα αντίκρισμα θεωρούν την καθησυχαστική δήλωση του προέδρου της ΕΥΑΘ οι εργαζόμενοι και ετοιμάζονται να αντιπαλέψουν κάθε νέα αντεργατική επίθεση.

Η πρακτική της διοίκησης της ΕΥΑΘ είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με τη μετατροπή της σε ΑΕ και την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο και συνεχίζεται σήμερα με την κυβέρνηση της ΝΔ.

«Αυτή η πολιτική της ιδιωτικοποίησης του αγαθού του νερού έχει στρατηγική και σχεδιασμό. Καταργούμε εργασιακά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα, καταργούμε με τρομοκρατία την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Κι αφού καθαρίσουμε το τοπίο, παραδίνουμε "καθαρή από αντιδράσεις" την ΕΥΑΘ στους ιδιώτες» σημειώνουν οι ταξικές δυνάμεις.

Μπροστά στις εξελίξεις, το ΠΑΜΕ και η Επιτροπή Αγώνα ΕΥΑΘ ξεκαθαρίζουν ότι «οι συνδικαλιστικές διώξεις είναι απαράδεκτες και πρέπει να αντιμετωπιστούν απ' όλους». Σημειώνουν ακόμα ότι χρειάζεται να αναδειχτεί η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ σε πρωτεύον ζήτημα των εργαζομένων και του λαού της Θεσσαλονίκης, να οργανωθεί παλλαϊκό μέτωπο για αποκλειστικά δημόσια ΕΥΑΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ