Σάββατο 23 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέος θάνατος από τσιμπούρι

Το θάνατο 62χρονης αγρότισσας από το νομό Ροδόπης, από κριμαϊκο - αιμορραγικό πυρετό - όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων - ανακοίνωσε χτες το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Πρόκειται για το δεύτερο - φέτος το καλοκαίρι - περιστατικό θανάτου από τσιμπούρι στη Βόρεια Ελλάδα και το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στα μέτρα πρόληψης, σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, η 62χρονη προσήλθε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης στις 17 Αυγούστου, μετά από εκδήλωση συμπτωμάτων υψηλού πυρετού, κεφαλαλγίας και καταβολής. Λόγω της επιβάρυνσης της κατάστασής της, η ασθενής μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου και κατέληξε. Εξετάσεις που έγιναν στο αίμα της - τα αποτελέσματα βγήκαν χτες - έδειξαν ότι πρόκειται για «πιθανή λοίμωξη με ιο κριμαϊκού - αιμορραγικού πυρετού».

Σύμφωνα με μαρτυρία συγγενούς η άτυχη γυναίκα αποπειράθηκε να αφαιρέσει μόνη της τσιμπούρι που εντόπισε στο σώμα της. Η ασθενής είχε προσέλθει στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Κομοτηνής με πυρετό και καταβολή και παρά τις συστάσεις των γιατρών, αρνήθηκε να παραμείνει για νοσηλεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ