Σάββατο 23 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Σοβαρά προβλήματα στα σχολεία της Νέας Αγχιάλου Νομού Μαγνησίας

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα τα προβλήματα στα σχολεία της Ν. Αγχιάλου Νομού Μαγνησίας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αντώνης Σκυλλάκος και Αχιλλέας Κανταρτζής. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Δείγμα της αντιλαϊκής και αντικοινωνικής πολιτικής της λιτότητας και στο χώρο της Παιδείας αποτελούν τα σχολικά συγκροτήματα στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, με μεγάλα και χρόνια προβλήματα.

Συγκεκριμένα:

-- Στο 1ο Ευγένειο Δημοτικό Σχολείο οι χώροι υγιεινής είναι απαράδεκτοι. Τουαλέτες, πλακάκια υγιεινής και κουφώματα σε πόρτες και παράθυρα χρειάζονται άμεση αντικατάσταση. Ο αύλειος χώρος έχει γίνει επικίνδυνος αφού το δάπεδο έχει φθαρεί και χρειάζεται νέο ασφαλτοτάπητα.

-- Στο Βαρνάλειο 2ο Δημοτικό Σχολείο επιβάλλεται άμεσα να κατασκευαστεί ανελκυστήρας για την εξυπηρέτηση παιδιών με κινητικά προβλήματα. Επιπλέον, ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την ασφάλεια των μαθητών του σχολείου είναι η αντικατάσταση των εσωτερικών κάγκελων, που σάπισαν από τη σκουριά και τη μη συντήρηση, καθώς και η κατασκευή στεγάστρου για την προφύλαξη των μαθητών, ιδίως κατά τη χειμερινή περίοδο.

-- Προβλήματα ακόμη υπάρχουν και στα Δημοτικά Σχολεία Μικροθηβών και στα Νηπιαγωγεία των ΔΔ Μικροθηβών και Αϊδινίου, των οποίων τα παλιά κουφώματα (εσωτερικά και εξωτερικά) θα έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί πριν πολλά χρόνια.

-- Στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου της Ν. Αγχιάλου ουσιαστικά θέρμανση δεν υπάρχει. Τα σώματα δε λειτουργούν ή έχουν διαρροές όπως και οι σωληνώσεις λόγω παλαιότητας, με αποτέλεσμα το σχολείο να μένει χωρίς θέρμανση ακόμη και όταν υποτίθεται ότι λειτουργεί το καλοριφέρ. Είναι αναγκαίο να γίνει άμεσα αντικατάσταση σωμάτων, σωληνώσεων καθώς και επισκευή και συντήρηση του όλου συστήματος θέρμανσης.

Μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζει επίσης και το σύστημα ύδρευσης, το οποίο χρειάζεται να αντικατασταθεί εξ ολοκλήρου. Να σημειωθεί ότι κατασκευάστηκε πριν από 30 και πάνω χρόνια.

Ο υδροχρωματισμός όλου του κτιρίου (μέσα και έξω) καθώς και η αντικατάσταση των υαλοπινάκων, αλλά και η κατασκευή στεγάστρου στον αύλειο χώρο για την προστασία των μαθητών είναι παρεμβάσεις άμεσης προτεραιότητας.

Αντικατάσταση επίσης χρειάζεται η κατεστραμμένη πόρτα σε αίθουσα του Γυμνασίου.

Μικρότερης έκτασης τεχνικές παρεμβάσεις χρειάζεται να γίνουν για να αντιμετωπιστούν οι εξίσου σοβαρές επιπτώσεις από προβλήματα που υπάρχουν και στο σχολικό συγκρότημα του Λυκείου Ν. Αγχιάλου, όπως, π.χ., η αντικατάσταση της κεντρικής σιδερένιας πόρτας στην αυλή του διδακτηρίου, η οποία έχει φθαρεί και αποτελεί κίνδυνο για την ακεραιότητα και τη ζωή των μαθητών.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις για τα προβλήματα των σχολικών συγκροτημάτων της Ν. Αγχιάλου έγιναν από την αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και ο προϋπολογισμός για την αντιμετώπισή τους ανέρχεται στις 75.000 ευρώ.

Ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει άμεσα η κυβέρνηση ώστε να διαθέσει το ποσό στο Δήμο Ν. Αγχιάλου για να μπορέσει, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να κάνει όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ