Κυριακή 31 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΚΑΤΟΙΚΙΑ Τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση τους για σχεδόν δύο δεκαετίες παρουσίασαν οι τιμές των κατοικιών στη Μ. Βρετανία τον Αύγουστο, καθώς οι όροι δανεισμού έχουν γίνει αυστηρότεροι και ο κίνδυνος εισόδου της οικονομίας σε ύφεση αποθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Σύμφωνα με την Nationwide Building Society, που αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο οργανισμό στεγαστικής πίστης στη Βρετανία, η μέση τιμή των σπιτιών μειώθηκε κατά 10,5%, στις 164.654 στερλίνες, ή 301.500 ευρώ.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΚΑΜΨΗ Επιδείνωση παρουσιάζει ο ήδη προβληματικός κλάδος των ακινήτων στην Ισπανία, καθώς οι πωλήσεις παρουσίασαν ετήσια κάμψη κοντά στο 30% τον Ιούνη, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας. Οι αγοραπωλησίες ακινήτων τον Ιούνη έφτασαν σε αριθμό τις 47.511, αντιπροσωπεύοντας μείωση κατά 29,6%, με τη μεγαλύτερη πτώση να καταγράφεται στο κομμάτι των παλαιών ακινήτων, κατά 38,9%. Ο συγκεκριμένος κλάδος είχε λειτουργήσει ως η κινητήρια δύναμη της έξαρσης της οικονομίας της Ισπανίας την προηγούμενη δεκαετία.

ΕΛΒΕΤΙΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Σε μειώσεις μισθών και απολύσεις αναμένεται να προχωρήσει η ελβετική τράπεζα UBS κατά περίπου 4 δισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο (1/3) του μισθολογικού της προϋπολογισμού. Η UBS αποτελεί την τράπεζα που έχει πληγεί περισσότερο από όλες τις άλλες στην Ευρώπη από την πιστωτική κρίση των ΗΠΑ, και έχει ήδη προβεί σε παραγραφές ζημιών 43 δισ. δολαρίων από το ξέσπασμα της κρίσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ