Σάββατο 30 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να φτάσει παντού το κάλεσμα στη Συνέλευση

Καθημερινές περιοδείες σε γιαπιά και πιάτσες

Από τη χτεσινή εξόρμηση
Από τη χτεσινή εξόρμηση

Εργοτάξια, πιάτσες, γιαπιά, γειτονιές, καφενεία. Ο στόχος είναι να «οργωθεί» κάθε μέρος όπου βρίσκονται οι εργάτες και να μη λείψει κανείς από τη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, την επόμενη Κυριακή 7 Σεπτέμβρη, στις 9 π.μ., στο θέατρο «ΠΕΡΟΚΕ» (πλατεία Καραϊσκάκη, σταθμός ΜΕΤΡΟ «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ»).

Χτες το πρωί, μέλη του συνδικάτου έκαναν εξόρμηση στην πιάτσα των οικοδόμων στη λεωφόρο Θηβών, στην Πετρούπολη. Εκεί όπου, καθημερινά, συγκεντρώνονται απ' τα ξημερώματα μετανάστες εργάτες που ψάχνουν για μεροκάματο, περιμένοντας να σταματήσει μπροστά τους το αυτοκίνητο κάποιου εργολάβου. «Να 'ρθείτε στο σωματείο, να βρείτε κι άλλους συμπατριώτες σας, να δούμε πώς θα παλέψουμε και για το μεροκάματο και για τα ένσημα και για όλα. Πρέπει να γίνουμε πιο πολλοί, να δυναμώσουμε το συνδικάτο...». Η ανακοίνωση για τη Συνέλευση και το υλικό του συνδικάτου μεταφρασμένο στις γλώσσες τους έφτασε από χέρι σε χέρι σε πολλούς.

«Στη Συνέλευση θα μαζευτούμε όλοι να συζητήσουμε. Να σχεδιάσουμε τον αγώνα μας. Σας περιμένουμε», τόνισαν οι συνδικαλιστές. Οι μετανάστες, άλλωστε, είναι οι πρώτοι που πρέπει να πάρουν μέρος. Οι ίδιες οι μαρτυρίες τους επιβεβαίωσαν πόσο σκληρά τους ξεζουμίζουν οι εργολάβοι. «Εμένα ένας εργολάβος μου χρωστάει 1.400 ευρώ. Σ' αυτόν εδώ 900 ευρώ.» «Πριν δυο χρόνια ήρθα απ' το Αφγανιστάν», λέει ένα απ' τα παλικάρια. «Δέκα μέρες εδώ, δε βρήκα πουθενά να δουλέψω. Στο πάρκο, εκεί κοιμάμαι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ