Σάββατο 30 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΝΑΡΑ
Με το σταγονόμετρο τα δεδουλευμένα

Την επαγρύπνηση των εργαζομένων επιβάλλουν η καταβολή μέρους απ' όσα τους οφείλει η εργοδοσία και τα σχέδια που διαρρέουν

Με το σταγονόμετρο και με μεγάλη καθυστέρηση, άρχισε χθες το απόγευμα η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων που οφείλει εδώ και 4 μήνες η «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» στους 1.200 εργαζόμενους του Ομίλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι πληρώνονται για τους μήνες Μάη, Ιούνη και το επίδομα αδείας. Αγνωστο εξακολουθεί να παραμένει πότε θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα Ιούλη και Αυγούστου και κυρίως πότε θα μπουν σε λειτουργία τα εργοστάσια.

Η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων που οφείλει η εργοδοσία δε δικαιολογεί κανέναν εφησυχασμό. Για τους εργαζόμενους στη Νάουσα που έχουν πολύτιμη παρακαταθήκη τη συλλογική πείρα των προηγούμενων ετών, αυτό είναι ξεκάθαρο. Ετσι αντί να πανηγυρίζουν και να κάνουν υποκλίσεις στους «ευεργέτες» συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, στους πολιτικούς και τα κόμματα που στήριξαν το αίτημα της εργοδοσίας για νέα χρηματοδότηση, με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, οργανώνουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντεργατική επίθεση που εξελίσσεται.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Ομίλου στη Νάουσα, ήδη, έχουν καθορίσει νέα Γενική Συνέλευση για τις 8 το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να σχεδιάσουν τα παραπέρα βήματα του αγώνα τους. Ενός αγώνα που στο στόχαστρό του βάζει τους συνολικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας, που δεν ομολογούνται, αλλά δρομολογούνται. Σχεδιασμός, που, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει εκατοντάδες απολύσεις στον Ομιλο και κλείσιμο εργοστασίων.

Αλλωστε, στελέχη του ομίλου φέρονται να έχουν δηλώσει πως η πληρωμή μέρους των δεδουλευμένων έγινε με στόχο να αποτραπεί δυναμική αγωνιστική παρουσία των εργαζομένων στα εγκαίνια της ΔΕΘ, κυρίως, όμως, για να εξασφαλιστεί πολύτιμος χρόνος, ώστε να προχωρήσουν τα σχέδια της εργοδοσίας χωρίς έντονες αντιδράσεις.

Οι εργαζόμενοι στη Νάουσα παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα και καλούν τους συναδέλφους τους στα άλλα εργοστάσια του Ομίλου, συντονισμένα, να κλιμακώσουν τον αγώνα και να διεκδικήσουν, άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων Ιούλη - Αυγούστου, κανονική πληρωμή κάθε μήνα, να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να μη γίνει καμία απόλυση, καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο δώρο 62 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση (2010-06-01 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα σήμερα (2009-10-09 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη δουλειά (2008-12-09 00:00:00.0)
Να εμποδίσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας (2008-07-19 00:00:00.0)
Συντονισμένη κινητοποίηση για την καταβολή των μισθών (2007-09-25 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν την απεργία του κλάδου (2005-10-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ