Κυριακή 31 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΕΘ 2008
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με κάθε μορφή η πάλη για την υπεράσπιση των ΒΑΕ

Συγκέντρωση την Πέμπτη στην Ομόνοια (7 μ.μ.). Συνέντευξη Τύπου και διαμαρτυρία αύριο

Με συγκέντρωση την ερχόμενη Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα, στην Ομόνοια, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα κλιμακώνει την πάλη ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου και Ευρωπαϊκής Ενωσης, που επιχειρούν την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, το πετσόκομμα των δικαιωμάτων χιλιάδων εργαζομένων. Για την επιτυχία της συγκέντρωσης, το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα με περιοδείες και συναντήσεις στους χώρους δουλειάς, με πλατύ άνοιγμα να απευθυνθούν στους εργαζόμενους και να τους καλέσουν να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση.

Στην ίδια κατεύθυνση, το ΠΑΜΕ διοργανώνει αύριο, Δευτέρα, παράσταση διαμαρτυρίας στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Απασχόλησης (Πειραιώς 40), ενώ λίγο νωρίτερα, στις 12 μ., η Εκτελεστική Γραμματεία θα δώσει συνέντευξη Τύπου με αποκλειστικό θέμα τα ΒΑΕ, στα γραφεία της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Σε μια άμεση, δυναμική και αποφασιστική τους αντίδραση, οι ταξικές δυνάμεις την περασμένη Παρασκευή μπλόκαραν τη συνεδρίαση της διορισμένης επιτροπής που υλοποιεί το κυβερνητικό σχέδιο για κατάργηση των ΒΑΕ. Δεκάδες συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος εισέβαλαν στο υπουργείο Απασχόλησης (στην οδό Σταδίου) όπου συνεδρίαζε η επιτροπή και κατέστησαν σαφές και σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε κανέναν να αγγίξει τα ΒΑΕ. Ξεκαθάρισαν, επίσης, ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα αξιοποιήσει κάθε μορφή πάλης και θα συγκρουστεί αποφασιστικά με όλους όσοι επιχειρούν νέο χτύπημα στα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Οπως υπογραμμίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και σε σχετική του ανακοίνωση - κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Πέμπτης, «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υλοποιούν την ίδια πολιτική που πετσοκόβει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, την ίδια της τη ζωή. Η αντεργατική πολιτική που επιχειρεί να πετάξει έξω από τη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων χιλιάδες εργαζόμενους πρέπει να καταδικαστεί και να πάρει μαζική απάντηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ