Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ερχονται «χαράτσια» σε ΙΧ

Η επιβολή «τσουχτερών» τελών κυκλοφορίας για τα ρυπογόνα οχήματα και διοδίων στις μεγάλες πόλεις, είναι μεταξύ των μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση, με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος.

Για τις κυβερνητικές προθέσεις μας προϊδέασε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος ανήγγειλε προχτές στη Βουλή ότι από το 2010 θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα και θα συνδέεται με τους εκπεμπόμενους ρύπους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνεται και η καθιέρωση «πράσινου δακτυλίου» στην Αθήνα και σε άλλες 10 μεγάλες πόλεις, καθώς και μια σειρά άλλων αντικινήτρων, ώστε να καταστεί απαγορευτική - όπου δεν απαγορευτεί επίσημα - η κυκλοφορία των αυτοκινήτων παλιάς τεχνολογίας, τα οποία υπολογίζονται σε 1,5 εκατομμύρια σε όλη τη χώρα.

Ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκης δήλωσε χτες ότι και το υπουργείο Οικονομίας τοποθετείται θετικά στην πολιτική των κινήτρων για τη βελτίωση του στόλου των αυτοκινήτων και πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες αυτής της πολιτικής θα καθοριστούν σε συνεννόηση μεταξύ των τριών συναρμόδιων υπουργείων Οικονομίας, ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ