Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Νεκροί Ιρακινοί στρατιώτες από «φίλια» πυρά

Οι Ιρακινοί κατοχικοί στρατιώτες συχνά γίνονται «κατά λάθος» στόχος των αμερικανικών δυνάμεων

Associated Press

Οι Ιρακινοί κατοχικοί στρατιώτες συχνά γίνονται «κατά λάθος» στόχος των αμερικανικών δυνάμεων
ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Αμερικανικό ελικόπτερο άνοιξε πυρ κατά ομάδας Ιρακινών στρατιωτών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι από αυτούς και άλλοι 10 να τραυματιστούν. Οι ιρακινές αρχές υποστηρίζουν ότι οι Ιρακινοί στρατιώτες εντόπισαν στον ποταμό Τίγρη, στην περιοχή Ταρμίγια βορείως της Βαγδάτης, ένα πλοίο, που δεν έφερε εμφανή διακριτικά αν και, όπως αποδείχτηκε, ήταν αμερικανικό.

Οι Ιρακινοί κάλεσαν το πλοίο να σταματήσει και στη συνέχεια άνοιξαν προειδοποιητικά πυρά. Αμέσως στην περιοχή έσπευσε ένα αμερικανικό ελικόπτερο που έβαλλε εναντίον τους. Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε το επεισόδιο, αναφέροντας ότι ενεπλάκη αμερικανικό ελικόπτερο και ότι υπήρξαν θύματα, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη του γι' αυτό.

Αναμόρφωση του Αμπού Γράιμπ

Την πρόθεσή της να επαναλειτουργήσει τις πολυσυζητημένες φυλακές του Αμπού Γράιμπ ανακοίνωσε, χτες, η ιρακινή κυβέρνηση. Οπως έγινε γνωστό, ο χώρος, που δε λειτουργεί από το 2006 μετά τη δημοσιοποίηση των βασανιστήριων που υφίσταντο εκεί Ιρακινοί κρατούμενοι από Αμερικανούς δεσμοφύλακες, θα ανακαινιστεί. Μάλιστα, ένα από τα κτίρια του συγκροτήματος σχεδιάζεται να λειτουργήσει ως μουσείο για τα βασανιστήρια που γίνονταν εκεί επί του καθεστώτος Σαντάμ Χουσεΐν. Εντούτοις, δεν έγινε καθόλου λόγος για το αν θα γίνεται αναφορά στα αποτρόπαια τεκταινόμενα επί αμερικανικής κατοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ