Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Οχι στη νομιμοποίηση της βαρβαρότητας

Συνέντευξη Τύπου της ΠΚΣ για τις ρυθμίσεις που προωθούνται στην ειδική αγωγή

Το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή στόχο έχει να νομιμοποιήσει τη βαρβαρότητα που βιώνουν τα παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, οι οικογένειές τους, αλλά και οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί στο χώρο. Αυτό τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, προχτές στο Βόλο, εκπρόσωποι της Πανσπουδαστικής στη Σχολή Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οπως υπογράμμισαν, με το νέο νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ, που είναι στα χνάρια των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ και των κατευθύνσεων της ΕΕ, θα ενταθεί παραπέρα η εμπορευματοποίηση της Ειδικής Αγωγής, φορτώνοντας τα βάρη της εκπαίδευσης και της αποκατάστασης του παιδιού με αναπηρίες στην ίδια την οικογένεια κι ανοίγοντας παραπέρα το δρόμο για τη διαμόρφωση σχολείων και τάξεων πολλών ταχυτήτων.

Οπως σημείωσαν, για να ανταποκρίνεται ο όποιος νόμος για την Ειδική Αγωγή στις πραγματικές ανάγκες των παιδιών με ειδικά προβλήματα, θα πρέπει να βασίζεται στην καθιέρωση Ειδικής Αγωγής υποχρεωτικής και αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν και αναφέρθηκαν στις προτάσεις τους για μια Ειδική Αγωγή στην υπηρεσία των αναπήρων και του λαού, καλώντας τους φοιτητές να παλέψουν μαζί με το ΠΑΜΕ και το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα ενάντια στις ρυθμίσεις που προωθούνται. Παράλληλα, ζήτησαν την ίδρυση ειδικών παιδαγωγικών τμημάτων σε όλες τις Παιδαγωγικές Σχολές της χώρας, κατάργηση των αντιεπιστημονικών σεμιναρίων, οργανωμένη επιμόρφωση από το υπουργείο δωρεάν για όλους τους εκπαιδευτικούς του χώρου. Ειδικά για τους απόφοιτους του Πανεπιστημιακού Τμήματος Ειδικής Αγωγής.

Σημειώνεται ότι η συνέντευξη Τύπου είχε προγραμματιστεί να δοθεί από το ΔΣ του Συλλόγου φοιτητών του Τμήματος Ειδικής Αγωγής, αλλά στη συνεδρίαση που έγινε πριν τη συνέντευξη, οι παρατάξεις ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και ΑΡΕΝ, εξέφρασαν αντίρρηση, παρά το ότι ο Σύλλογος των φοιτητών έχει πάρει ξεκάθαρη θέση ζητώντας απόσυρση του νομοσχεδίου. Σε ανακοίνωση - καταγγελία η Πανσπουδαστική σημειώνει ότι «στόχος των παρατάξεων αυτών είναι "να βγάλουν λάδι" την πολιτική των κομμάτων τους, που συμπλέουν πλήρως με το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ