Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νέος πρόεδρος και δεκάδες νεκροί

ΜΙΡΑΝΣΑΧ, ΠΕΣΑΒΑΡ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Προεδρικές εκλογές, αμερικανικές πυραυλικές επιθέσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας των Ταλιμπάν πραγματοποιήθηκαν στο Πακιστάν το τριήμερο. Οι αμερικανικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη με αποτέλεσμα 13 νεκρούς εκ των οποίων οι επτά παρουσιάζονται ως «ισλαμιστές μαχητές» και έξι άμαχοι, μεταξύ τους και ένα βρέφος. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην ημιαυτόνομη περιοχή των φυλών στο χωριό Νταντί Νταρπαχέιλ, στο Βόρειο Ουαζιριστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Το ΚΚ Πακιστάν με ανακοίνωσή του καταδίκασε τις αμερικανο-ΝΑΤΟικές επιθέσεις και κάλεσε τις προοδευτικές και ειλικρινείς αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις να ενωθούν ενάντια στα συγκεκριμένα σχέδια και να αποτρέψουν το Πακιστάν να γίνει πεδίο μάχης μεταξύ των ΗΠΑ και των συμμάχων τους από τη μία και των ισλαμιστών εξτρεμιστών από την άλλη, απαιτώντας την προστασία των πληθυσμών των βορειοδυτικών συνόρων και της ανεξαρτησίας της χώρας, ενάντια στους ξένους τρομοκράτες.

Νικητής ο Ζαρντάρι

Σε αυτό το κλίμα επιθέσεων και τρομοκρατίας διεξήχθησαν οι προεδρικές εκλογές του Σαββάτου στην Εθνοσυνέλευση, τη Γερουσία και τις τέσσερις τοπικές συνελεύσεις, που ανέδειξαν νέο πρόεδρο της χώρας τον Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, το νέο αγαπημένο παιδί των ιμπεριαλιστών, ηγέτη του «Κόμματος του Λαού του Πακιστάν», χήρου της Μπεναζίρ Μπούτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ