Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΝΟ
Αποφάσεις άσφαιρες για κυβέρνηση - εφοπλιστές

Με παρακάλια για συνάντηση με το ΥΕΝ «απαντάει» στις παράνομες ακινητοποιήσεις πλοίων

Τα διαπιστευτήριά της στο εφοπλιστικό κεφάλαιο έσπευσε να καταθέσει και χτες η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Ενώ οι ακτοπλόοι εφοπλιστές, με τις πλάτες των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, ακινητοποιούν τώρα αυθαίρετα τα ακτοπλοϊκά πλοία, πετώντας τους ναυτεργάτες μαζικά στην ανεργία και αφήνοντας τα νησιά ακάλυπτα, η πλειοψηφία της ΠΝΟ, αποφάσισε να αντιμετωπίσει την κατάσταση με εκκλήσεις προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας για συνάντηση!

Πρόκειται για απόφαση της χτεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας. Τη συνεδρίαση επέβαλαν ναυτεργάτες από τα πλοία που έδεσαν οι εφοπλιστές, όπως του «ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ» που ακινητοποιήθηκε προχτές Δευτέρα, μαζί με τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, τα ταξικά σωματεία καταγγέλλουν την πλειοψηφία της ΠΝΟ που απέρριψε τις θέσεις τους. Σημειώνουν ότι «η επίθεση στα δικαιώματα των ναυτεργατών είναι μέρος γενικευμένου σχεδίου, που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου και συνθλίβει το σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το ρόλο της». Η ΠΝΟ αποφάσισε «για τα μάτια του κόσμου να εκτονώσει την αγανάκτηση και την αγωνιστική διάθεση των ναυτεργατών, παίζοντας το ρόλο του καταλύτη, παίρνοντας απόφαση να στείλει επιστολή - αίτημα να σταματήσουν οι απολύσεις και στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου, να συναντηθεί με τον υπουργό ΕΝ».

Καλούν τους ναυτεργάτες να καταδικάσουν τις δυνάμεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου, να οργανώσουν την πάλη τους μέσα και έξω από τα καράβια. Καλούν συνολικά εργαζόμενους και νησιώτες να συγκροτήσουν Επιτροπές Αγώνα, να δυναμώσουν το μέτωπο των ταξικών δυνάμεων, να αγωνιστούν ενάντια σε αυτήν την πολιτική για αλλαγή των συσχετισμών σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο διεκδικώντας αιτήματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ