Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
90 χρόνια πρωτοπόρας θεωρίας

Η αέναη διαπάλη του ΚΚΕ και η πρωτοπορία του στον τομέα των ιδεών θα κυριαρχούν στις κεντρικές εκδηλώσεις, στις 18 - 21 Σεπτέμβρη, στα Ιλίσια

Το σύνθημα του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ «πρωτοπόρα θεωρία, πρωτοπόρα δράση για το μέλλον μας το σοσιαλισμό», θα κυριαρχήσει στις εκδηλώσεις, το τετραήμερο κορύφωσής του στις 18 - 21 Σεπτέμβρη, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια.

Τα 90 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, δεν είναι μόνο χρόνια ηρωικών αγώνων και θυσιών. Είναι και χρόνια έντονης ιδεολογικής διαπάλης με τις θεωρίες και τα ιδεολογήματα του αστικού κόσμου, αέναης μάχης ενάντια στην προσπάθεια της αστικής τάξης να χειραγωγεί τη λαϊκή συνείδηση. Αυτή η ιδεολογική διαπάλη είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ταξικής πάλης.

Ειδικά το κέρδισμα της συνείδησης της νεολαίας είναι διαχρονικός στόχος της αστικής τάξης. Οχι γιατί τάχα κόπτονται για τη νέα γενιά και τις ανάγκες της, όπως θέλουν να μας πείσουν σήμερα οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης και του οπορτουνισμού, αλλά γιατί η νεολαία αποτελεί τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης και θέλουν από σήμερα να «χτίσουν» τέτοιες συνειδήσεις, ώστε να έχουν υποταγμένους εργάτες αύριο, να μην κινδυνέψει ούτε στιγμή η εξουσία τους. Γιατί γνωρίζουν ότι η εξουσία τους κινδυνεύει από την εργατική τάξη, την τάξη που παράγει τον πλούτο χωρίς να τον καρπώνεται, όντας εγκλωβισμένη στα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.


Η ιδεολογική διαπάλη ως κομμάτι της ταξικής πάλης, διαπνέει κάθε πλευρά της ζωής των εργαζομένων και της νεολαίας: Τη στάση τους στο χώρο δουλειάς ή μόρφωσης, τον ελεύθερο χρόνο και τον τρόπο αξιοποίησής του, τα προβλήματα με το μεγάλωμα των παιδιών, ζητήματα όπως τα ναρκωτικά, η περιβαλλοντική κρίση, οι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, η στρατιωτική θητεία, οι νέες τεχνολογίες και τόσα άλλα... Για όλα αυτά ο καπιταλισμός υπαγορεύει στη νεολαία τη λογική του ατομισμού, του «κοίτα την πάρτη σου» και «σκύψε το κεφάλι για να τη βολέψεις».

Κόντρα στα κελεύσματα των αστών, που είναι τόσο παλιά όσο και ο ίδιος ο καπιταλισμός, το ΚΚΕ πολέμησε και πολεμάει σε όλη την 90χρονη διαδρομή του. Οπλο του είναι η θεωρία του μαρξισμού - λενινισμού, οι ιδέες και οι αξίες που οπλίζουν την εργατική τάξη να πάρει την τύχη της στα χέρια της και να χτίσει μια κοινωνία δίκαιη, στην οποία ο άνθρωπος, απελευθερωμένος από τη σκλαβιά της εκμετάλλευσης, μπορεί πραγματικά να μεγαλουργήσει.

Η πρωτοπορία και η υπεροχή του ΚΚΕ στο επίπεδο των ιδεών, διαχρονικά σε όλη την ιστορική του διαδρομή, θα είναι λοιπόν, το κεντρικό στοιχείο στο σύνολο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, που θα κορυφωθεί την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη με μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος, στην ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ