Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προσπάθεια διαχείρισης της λαϊκής δυσαρέσκειας

Με στόχο τη διαχείριση της λαϊκής δυσαρέσκειας μέσα από κάλπικες υποσχέσεις για μια...«ανθρώπινη κοινωνία», θα επιδιώξει το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους και να εξασφαλίσουν τη συναίνεσή τους για τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Η χτεσινή τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου στη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σταθερά προσηλωμένο στις στρατηγικές του επιδιώξεις και στο κυβερνητικό του έργο, υπερθεματίζει στη διαιώνιση της πολιτικής παροχών πτωχοκομείου για το λαό και της ενίσχυσης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να υποστήριξε ότι από το βήμα της ΔΕΘ δε θα προχωρήσει σε «προεκλογικές παροχές» αλλά θα παρουσιάσει «ένα ολοκληρωμένο οικονομικό σχέδιο για τη χώρα», αλλά επί της ουσίας στήριξε ακριβώς τη συνέχιση της ίδιας αντιδραστικής πολιτικής σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Ο Γ. Παπανδρέου την ίδια στιγμή που υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι έτοιμο να κυβερνήσει με όραμα, αρχές και αξίες, με πρόγραμμα και συγκεκριμένες ρεαλιστικές και αξιόπιστες προτάσεις», σημείωσε ότι οι βασικές κατευθύνσεις αυτής της πολιτικής θα είναι οι κυβερνητικές μέρες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που όπως προκλητικά ισχυρίστηκε «πέτυχαν ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή»!! Μια...«κοινωνική συνοχή» που βίωσαν στο πετσί τους τα λαϊκά στρώματα όταν στο όνομα των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων είδαν ακόμα και τα ελάχιστα ψίχουλα που τους πέταξαν οι «πράσινες» κυβερνήσεις να συνοδεύονται από άγριο πετσόκομμα σε πλήθος κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Διεκδικώντας το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή του συστήματος και οξύνοντας τη δικομματική αντιπαράθεση, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «ο πολιτικός κύκλος της κυβέρνησης Καραμανλή έκλεισε», αφού όπως είπε «δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών», λόγω όπως τόνισε, «της εμμονής της στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων σε βάρος των πολιτών με αδιαφάνεια και αυθαιρεσία». Αποφεύγοντας να θίξει τον ταξικό πυρήνα της πολιτικής της ΝΔ αφού μ' αυτόν ταυτίζεται πλήρως το ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου απέδωσε την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στην «αδιαφάνεια» και την «αυθαιρεσία» και κάλεσε την κυβέρνηση να μην «κρυφτεί πίσω από τη διεθνή κρίση».

Δίνοντας το τρίπτυχο της «αποτυχίας» της κυβέρνησης, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι δεν κατάφερε «να προστατέψει το εισόδημα των πολιτών, να εξασφαλίσει την ποιότητα ζωής, να προσεγγίσει μακροχρόνιες στρατηγικές επενδύσεις» και υποστήριξε ότι αντίθετα στο επίκεντρο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ «είναι το εισόδημα του πολίτη και η αγοραστική του δύναμη». Βέβαια ο ίδιος από τη Θεσσαλονίκη στην οποία θα μεταβεί σήμερα, δεν πρόκειται να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ούτε να διαφωνήσει στην προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, αλλά εντελώς αποπροσανατολιστικά θα ζητήσει «ευρύτατες κοινωνικές συναινέσεις», επιδιώκοντας τη λαϊκή υποταγή στην πολιτική του ευρωμονόδρομου.

Χτες ο Γ. Παπανδρέου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, της ΠΑΣΕΓΕΣ και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής, ενόψει της επίσκεψής του στην 73η ΔΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ