Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΕΘ
Μας ενδιαφέρει η παραγωγική σφαίρα

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τις διοικήσεις της ΔΕΘ ΑΕ και της HELEXPO ΑΕ και επίσκεψη στα περίπτερα της ΔΕΘ

Motion Team

Βασικός δείκτης της οικονομίας της χώρας είναι ο παραγωγικός τομέας και η κατάσταση των εργαζομένων, χωρίς να υποτιμάται η εκθεσιακή πλευρά, η οποία έχει να κάνει με την πώληση εμπορευμάτων κι υπηρεσιών, σημείωσε η Γενική Γραμματέας του Κόμματος σε συνάντηση με τις διοικήσεις της ΔΕΘ ΑΕ και της HELEXPO ΑΕ, με αφορμή την πραγματοποίηση της 73ης ΔΕΘ. Τόνισε ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας απασχολεί το ΚΚΕ, το οποίο εκτιμά πως ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα την πληρώσει, καθώς η ελληνική οικονομία διαμορφώνεται σε ένα νέο κύκλο διεθνών σχέσεων στην περιοχή, που καθορίζεται με όρους ανισοτιμίας κι εξάρτησης σε ένα πάρα πολύ σκληρό ανταγωνιστικό πεδίο.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ ενημερώθηκε από τους προέδρους της HELEXPO ΑΕ, Αρ. Θωμόπουλο, και τον πρόεδρο της ΔΕΘ ΑΕ, Δ. Μπακατσέλο, για το ανταγωνιστικό τοπίο που διαμορφώνεται στο χώρο των εκθέσεων, κατά τη συνάντηση στο χώρο της ΔΕΘ. Στη συνέχεια επισκέφτηκε περίπτερα της Εκθεσης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης δέχτηκε εγκάρδιους χαιρετισμούς από εργαζόμενους και φορείς, όπως ο Χορευτικός Σύλλογος του Ασκού. Στάθηκε στο περίπτερα της Πυροσβεστικής, όπου εξέφρασε και τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους, εκφράζοντας τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επίσης, επισκέφτηκε τα περίπτερα της ΔΕΗ, τα δημόσια πανεπιστήμια Κύπρου, την Εγνατία Οδό ΑΕ, το Αθηναϊκό - Μακεδονικό πρακτορείο, τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης.

Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το ενδιαφέρον μας είναι σε αυτό που συντελείται στην παραγωγική σφαίρα της χώρας, στην οικονομία. Από εκεί καθορίζεται και η κυκλοφορία των εμπορευμάτων. Οι υπηρεσίες έχουν σχέση με την κυκλοφορία των εμπορευμάτων αλλά και σημαντικούς κοινωνικούς τομείς κι επομένως από αυτήν την οπτική βλέπουμε τα πράγματα». Επικεντρώνοντας στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και στη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας σημείωσε: «Κυρίως όμως θέλω να σταθώ στο εξής. Η Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του '90 είχε μία αναβαθμισμένη θέση στα Βαλκάνια. Καθώς στα Βαλκάνια εμφανίστηκε μια καινούρια αγορά, με την παλινόρθωση του προηγούμενου κοινωνικού συστήματος η Ελλάδα, μια χώρα και σταθερή στα πλαίσια αυτού του συστήματος και γειτονική, πήρε ένα προβάδισμα το οποίο δεν οδήγησε αναπόφευκτα στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού. Δεν ξέρω αν τα επόμενα χρόνια αυτό το προβάδισμα θα υπάρχει. Φαντάζομαι ότι και οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται περισσότερο από ό,τι εμείς για την κερδοφορία τους, θα τους απασχολεί αυτό που ήδη είπατε. Εσείς ζείτε αυτήν την πλευρά της Εκθεσης, όπου αρχίζουν οι γειτονικές χώρες να αναβαθμίζονται και αυτές καθώς προχώρησαν σε μία κατάσταση, διεκδικούν κι αυτές μερίδια στην αγορά, κι επομένως αυτό που έδινε το πλεονέκτημα στους Ελληνες επιχειρηματίες και στο πολιτικό σύστημα της χώρας, δεν ξέρω αν τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει.

Εμείς δε θέλουμε να διακινδυνεύσουμε πολύ λεπτομερειακές προβλέψεις, γιατί δεν είναι δυνατές. Πάντως η εκτίμησή μας είναι ότι η Ελλάδα δε θα έχει την ίδια θέση στα Βαλκάνια. Αυτό που μας απασχολεί είναι ότι ο ελληνικός λαός θα την πληρώσει ακόμα περισσότερο. Υπάρχει ύφεση. Γίνεται συζήτηση για κρίση στην Ευρώπη και διεθνώς. Αν η Ελλάδα βρεθεί είτε σε πρώιμη κρίση είτε όχι, θα έχει οξύτατο πρόβλημα. Αυτά που θεωρεί κατακτημένες θέσεις μπορεί να μην τις διατηρήσει. Και πάλι σας λέω ότι από τη δική μας σκοπιά μας ενδιαφέρει πάνω από όλα το επίπεδο ζωής, τα δικαιώματα των εργαζομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η εκτίναξη του κόστους συμμετοχής για επαγγελματίες (2024-03-08 00:00:00.0)
Η Αλ. Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη (2011-09-01 00:00:00.0)
Η Αλέκα Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη (2011-08-31 00:00:00.0)
Οι μνηστήρες, η νύφη και το παζάρι... (2001-05-30 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι πληρώνουν πρώτοι τη ζημιά (2000-09-08 00:00:00.0)
Διαφωνίες για την... κατανομή ρόλων (1998-11-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ