Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Πρωτοπόρων οραμάτων πολιτιστική «ατζέντα»

Μπάμπης Στόκας
Μπάμπης Στόκας
Αρχίζει το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ! Φεστιβάλ του 90χρονου ηρωικού ΚΚΕ και της πάντα έφηβης 40χρονης ΚΝΕ. Στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης (18-21/9). Οι πραγματικά «πλούσιες» εκδηλώσεις του θα αντανακλούν τη βιωματική γνώση, τη βιωματική μνήμη, τα βιωματικά πάθη της παλιάς, με μακραίωνους απελευθερωτικούς, ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες, «φρουράς» κομμουνιστών, αλλά και τη δυνατή «θύελλα και ορμή» της προδικτατορικής και μεταδικτατορικής «φρουράς» και την έμφυτη, ολόδροση «φλόγα» της σημερινής ΚΝίτικης «φρουράς». Εκδηλώσεις που τιμούν το χτες, προβληματίζονται για το σήμερα και οραματίζονται για το αύριο του λαού και του τόπου. Εκδηλώσεις πολύφωνες, πολύμορφες, πολύχυμες. Με συμμετοχή καταξιωμένων, δημοφιλέστατων επαγγελματιών καλλιτεχνών - δημιουργών και ερμηνευτών - αλλά και πολλών της νεότερης γενιάς, καθώς και νέων ερασιτεχνών. Μουσικές ποικίλες - έντεχνες και λαϊκές - του τόπου μας και του κόσμου, ερασιτεχνικό θέατρο - πολύ και καλό θεματολογικά και μορφολογικά -, χορός και άλλες καλλιτεχνικές εκφράσεις «αγκαλιάζει» και προτείνει το Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ. Ο «Ρ» θα ενημερώνει καθημερινά τους αναγνώστες του για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα κάθε μέρας του Φεστιβάλ.

Η σημερινή στήλη θα σταθεί σε μερικές εκδηλώσεις της τετραήμερης «ατζέντας» του Φεστιβάλ.

Πέμπτη (18/9)
  • Παντελής Θαλασσινός
    Παντελής Θαλασσινός
    Κεντρική Σκηνή, 21.30, Συναυλία του πάντα παρόντος στο Φεστιβάλ Διονύση Τσακνή. Δε χρειάζονται συστάσεις... Μαζί του τραγουδούν ο Απόστολος και η Ειρήνη Ψυχράμη. Και ύστερα, στις 22.45, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, με πολυαγαπημένα τραγούδια του και τους Μύρωνα Στρατή, MC Yinka - Joanna Drigo δίπλα του.
  • Νεανική Σκηνή (23.30): Θα ηχήσει η ελληνόφωνη μουσικολαλιά της Κάτω Ιταλίας, με τους «Enardia».
  • Λαϊκή Σκηνή (21.30): Μια μακραίωνη λαογέννητη μουσική παράδοση: Τα «Χάλκινα» της Γουμένισσας και έπειτα (11 μ.μ.) ο μεγάλος Πετρολούκας Χαλκιάς, με τους Αντώνη και Θωμά Κυρίτση δίπλα του.
Παρασκευή 19/9
  • Κεντρική Σκηνή: Αγαπημένοι καλλιτέχνες: 21.30, Παντελής Θαλασσινός - Γιώτα Νέγκα. 22.30, Μανώλης Μητσιάς. 23.30, Ο Μπάμπης Στόκας παρουσιάζει αφιέρωμα στο επαναστατικό τραγούδι.
  • Θεατρική Σκηνή 1 (20.00), «Το μεγάλο μας τσίρκο», σπονδυλωτό ιστορικο-σατιρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού. 22.30, συναυλία, με τους Ευανθία Ρεμπούτσικα, Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, Ελλη Πασπαλά και την «Ορχήστρα του δρόμου».
Σάββατο 20/9
  • Κεντρική Σκηνή: Πλουσιότατο πρόγραμμα, με ταλαντούχους αγαπημένους καλλιτέχνες - τραγουδοποιούς και ερμηνευτές. Παρών ο Μίλτος Πασχαλίδης. Κορυφαία «αιχμή» ο ακατάβλητος, με διεθνώς σπανιότατη φωνητική γκάμα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, και η παιγνιώδης «παλιοπαρέα» του Σάκης Μπουλάς, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Ζουγανέλης.
  • Λαϊκή Σκηνή, 21.30, Κατοχή- ΕΑΜική Αντίσταση, μέσα από ρεμπέτικα της εποχής.
  • Θεατρική Σκηνή (20.00). Οι αναγνώστες να μη χάσουν μια εξαιρετική παράσταση του ερασιτεχνικού Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα, με το σύγχρονο, άκρως επίκαιρο για τα Βαλκάνια έργο «Η λέξη "πρόοδος" στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε φάλτσα». Επεται (21.30) το θαυμάσιο «Τρίφωνο», που θα ερμηνεύσει τραγούδια με το εξής θεματικό άξονα: «Η δύναμη του λόγου που ξυπνάει συνειδήσεις μέσα απ' τη μουσική που δε γνωρίζει σύνορα».
Κυριακή 21/9
  • Διονύσης Τσακνής
    Διονύσης Τσακνής
    Κεντρική Σκηνή: Μετά τις ομιλίες του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Πρωτούλη (20.30), και της Γενικής Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα (20.45), το «λόγο» θα πάρουν, μουσικοτραγουδιστικά και πολυφωνικά, «Το Λαϊκό Κίνημα και το Λαϊκό Τραγούδι»: Λάκης Χαλκιάς, Βαγγέλης Κορακάκης, Αγάθωνας, «Τρίφωνο», Διονύσης Τσακνής, Καλλιόπη Βέττα, Μάνος Ξυδούς και ορχήστρα σε διεύθυνση Στέφανου Ψαραδάκου. Ακολουθούν δημοφιλείς τραγουδοποιοί: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Σταρόβας, Βασίλης Καζούλλης.
  • Νεανική Σκηνή (21.30): Πολυφωνικό αφιέρωμα στη μπλουζ, γενικά στη μαύρη μουσική.
  • Λαϊκή Σκηνή (23.00): Ο πιστός στο λαϊκό τραγούδι Βαγγέλης Κορακάκης.
  • Θεατρική Σκηνή (19.00): Παράσταση ερασιτεχνικής ομάδας -μελών της ΠΕΑΦΕ και της ΚΝΕ - αφιερωμένη στα 90χρονα του ΚΚΕ, με τίτλο «Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί». Στις 22.15 συναυλία μελών της χορωδίας του Πολιτιστικού Κέντρου «Ναζίμ Χικμέτ», της τουρκικής προοδευτικής νεολαίας.

Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα: «Η λέξη
Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα: «Η λέξη "πρόοδος" στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε φάλτσα»


Μαχαιρίτσας, Παπακωνσταντίνου, Μπουλάς
Μαχαιρίτσας, Παπακωνσταντίνου, Μπουλάς

Μανώλης Μητσιάς
Μανώλης Μητσιάς

Γιάννης Ζουγανέλης
Γιάννης Ζουγανέλης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ