Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργία στη «Βραδυνή»

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν σήμερα οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Βραδυνή», με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, απαντώντας στην εργοδοτική αυθαιρεσία του εκδοτικού συγκροτήματος, συμφερόντων Κ. Μήτση, που προχώρησε στην καταχρηστική απόλυση της Πανωραίας Πράπα.

Η δημοσιογράφος απολύθηκε μετά από εννέα χρόνια εργασίας στην εφημερίδα, δήθεν για «οικονομικές περικοπές» και ανακοινώθηκε - όπως καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ - την ώρα που ο συγκεκριμένος επιχειρηματικός όμιλος αναπτύσσει την πολυσχιδή του δραστηριότητα ανά την Ελλάδα με πρωτοφανείς τουριστικές και βιομηχανικές επεκτάσεις.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καλεί τον επιχειρηματία να ανακαλέσει την απόλυση και προειδοποιεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Μάλιστα, όπως επισημαίνει, στην κατεύθυνση αυτή ήδη γίνονται συνεννοήσεις με τις Ενώσεις Τεχνικών και Προσωπικού (ΕΤΗΠΤΑ - ΕΠΗΕΑ) για την από κοινού αντιμετώπιση των δυσμενών αυτών εξελίξεων και τη Δευτέρα συνεδριάζει και πάλι το ΔΣ της Ενωσης, δεδομένου ότι ανάλογα προβλήματα έχουν διαπιστωθεί και σε άλλες εφημερίδες.

Παράλληλα, στη «Βραδυνή» παρατηρούνται καθυστερήσεις και αδυναμία στην καταβολή των δεδουλευμένων, παρ' όλη την επιχειρηματική δράση του Ομίλου Μήτση. Με τον τρόπο αυτό, τονίζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή του, «τίθεται γενικότερο ζήτημα για την Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων (ΕΙΗΕΑ) και τους εκδότες - μέλη της, που έχουν υποχρέωση για την άμεση εφαρμογή των ΣΣΕ και όλων όσα προβλέπονται από την Εργατική Νομοθεσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ