Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΙΝΕΡΒΑ
Πέτυχαν αυξήσεις 12% στον κατώτερο μισθό

Η σταθερή ταξική γραμμή του σωματείου και οι κινητοποιήσεις τεσσάρων βδομάδων, οδήγησαν στην υπογραφή ικανοποιητικής Σύμβασης

Με όπλο την ενότητα και την ταξική σύγκρουση οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ελαιουργοσαπουνοποιίας ΜΙΝΕΡΒΑ επέβαλαν πρόσφατα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που αποτελεί ένα βήμα μπροστά, συνολικά για τον κλάδο. Η Σύμβαση έρχεται ταυτόχρονα να καταγραφεί και σαν ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα της δράσης των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ, στις οποίες οι εργαζόμενοι του κλάδου ελαιουργοσαπουνοποιίας έχουν εμπιστευτεί τη διοίκηση του κλαδικού τους σωματείου.

Οι εργαζόμενοι της ΜΙΝΕΡΒΑ συσπειρωμένοι στο κλαδικό τους σωματείο επί 4 βδομάδες σφυροκοπούσαν την αδιαλλαξία της εργοδοσίας με συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις. Με τη θετική εμπειρία τους από τη δράση του κλαδικού τους σωματείου στα άλλα εργοστάσια (ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, GAGEO και ΕΛΑΪΣ) του κλάδου, όπου ήδη είχε υπογράψει αυξήσεις πάνω από 7%, ξεπέρασαν το εμπόδιο της κατάπτυστης Σύμβασης που συμφώνησε η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ και επέβαλαν τα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα, για τους κατώτερους μισθούς οι αυξήσεις που επέβαλαν οι εργαζόμενοι ξεπερνάνε το 12%, με αποτέλεσμα ο κατώτερος μισθός να φτάσει τα 1.060 ευρώ! Για τους παλιότερους εργαζόμενους με μεγαλύτερο μισθό, πέτυχαν αυξήσεις 5%.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, όπως εκτιμήθηκε και στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, η υπογραφή της Σύμβασης ήταν μια «σημαντική μάχη που κερδήθηκε γιατί στηρίχτηκε στην ενότητα και στη συσπείρωση στο Σωματείο, όχι μόνο στη διάρκεια των κινητοποιήσεων, αλλά, όλο το προηγούμενο διάστημα, με τη συμμετοχή στα καλέσματα τόσο του κλαδικού σωματείου, αλλά και του ΠΑΜΕ, στη σωστή τακτική που ακολουθήθηκε με στάσεις εργασίας, γενικές συνελεύσεις, καθημερινές συζητήσεις και ενημέρωση».

«Πιστεύουμε - συνεχίζει - ότι δόθηκε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και ιδιαίτερα σε όσους λένε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει, όλα είναι δεδομένα και άλλα. Οταν υπάρχει ουσιαστική συμμετοχή στη δράση του σωματείου, όταν υπάρχει σωστή κατεύθυνση στα αιτήματα των εργαζομένων, όταν υπάρχει ενότητα και συσπείρωση, τότε δεν μπορεί παρά να έχεις θετικά αποτελέσματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ