Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Μετακινήσεις σκοπιμότητας

Καταγγελία της Αγωνιστικής Συνεργασίας για τις μετακινήσεις τομεαρχών του Κέντρου

Ενταγμένες στη λογική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ είναι οι μετακινήσεις τομεαρχών στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ, καταγγέλλει η Αγωνιστική Συνεργασία, ενώ η διοίκηση της ΔΕΗ, ουσιαστικά, αρνείται να δώσει εξηγήσεις για τις μεθοδεύσεις της.

Οι μετακινήσεις των τομεαρχών, σημειώνει η Αγωνιστική Συνεργασία, είναι ενταγμένες στη λογική της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ που στόχο έχει: «Την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μετόχων και του μεγάλου κεφαλαίου. Τα σενάρια για τη διάσπαση της ΔΕΗ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε ξεχωριστές εταιρείες. Την παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Την αύξηση του δουλεμπορίου και την παραπέρα εργολαβοποίηση ή και ιδιωτικοποίηση κλάδων, τμημάτων ή ακόμη και ορυχείων και σταθμών».

«Πολλοί συνάδελφοι από το επιστημονικό προσωπικό, αλλά και στελέχη που χειροκρότησαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, πρέπει να καταλάβουν πως η υποτίμηση που δέχονται σήμερα είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι και ίσως το πιο ανώδυνο μιας σειράς μέτρων της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης και της εργοδοσίας σε όλους τους εργαζόμενους και συνολικά στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα».

Η Αγωνιστική Συνεργασία καλεί τους εργαζόμενους να συνταχθούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να μαζικοποιήσουν τις γραμμές του ΠΑΜΕ στην κατεύθυνση της ανατροπής του συσχετισμού δυνάμεων και της ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος που είναι προϋπόθεση για την ανατροπή αντιλαϊκών πολιτικών που υλοποιούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο των στρατηγικών της ΕΕ. Να παλέψουν για τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα ενέργειας που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι τα κέρδη της πλουτοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ