Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΕΝΤΗ»
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι

Να κλείσει άμεσα η «Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρέντη» (ΔΕΠΑΡ), να μεταταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι, χωρίς καμιά εξαίρεση και με πλήρη δουλειά και δικαιώματα στο δήμο και τα ΝΠΔΔ και να μπει φραγμός στη μισθωτή ομηρία των συμβασιούχων, απαιτεί η αγωνιστική παράταξη της «Προοδευτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Ρέντη».

Η δημοτική αρχή Ρέντη - καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της - και ο δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), ακολουθώντας πιστά την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τη σύμπραξη και της μείζονος αντιπολίτευσης (ΝΔ), κυριολεκτικά, μέσα από τη ΔΕΠΑΡ, έστησε έναν μηχανισμό κατεδάφισης των εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων των εργαζομένων και της εκχώρησε αρμοδιότητες του Δήμου με κοινωφελή και κοινωνικό χαρακτήρα, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορευματοποίησή τους και το κέρδος.

Ταυτόχρονα, η ΔΕΠΑΡ έγινε ο «δούρειος ίππος» για να εφαρμοστεί και στους εργαζόμενους του Δήμου, ο εργασιακός μεσαίωνας που επιβάλλουν η ΕΕ και οι ντόπιες κυβερνήσεις. Ετσι λοιπόν, ο Δήμος και η «επιχείρηση» επιδοτούνται από «ευρωπαϊκά προγράμματα» για να προσλαμβάνουν με πενιχρούς μισθούς, ανασφάλιστους, χωρίς 8ωρο, χωρίς δικαιώματα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και με «ημερομηνία λήξης», εργαζόμενους.

Η Δημοτική Αρχή, τονίζεται στην ανακοίνωση, αναλαμβάνοντας «ρόλο» στην εφαρμογή της κεντρικής αντεργατικής πολιτικής, αντιμετωπίζει το δικαίωμα στη δουλειά, ως εμπόρευμα. Επιχειρεί να διαχειριστεί το πρόβλημα της ανεργίας με το μοίρασμα μιας θέσης δουλειάς σε δύο ή και περισσότερους εργαζόμενους. Αξιοποιεί με πελατειακά κριτήρια και ρουσφετολογική λογική, την αγωνία ιδιαίτερα των νέων, να ξεφύγουν από τις ουρές των ανέργων. Σε τελική ανάλυση, ενώ από τη μια μεριά αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως «αναλώσιμο - μιας χρήσης - είδος», από την άλλη καμαρώνει για την κερδοφορία της επιχείρησης, προσπαθώντας να κρύψει τον ωμό νεοφιλελευθερισμό της, πίσω από «προοδευτικό» μανδύα.

Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους και να αναδείξουν στο σωματείο συνεπείς εκπροσώπους της τάξης τους και στη διοίκηση του Δήμου τους πολιτικούς τους εκφραστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ