Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Παρέμβαση για τις κινητοποιήσεις

Νέα φορολογική επιδρομή εξαπολύει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και συνολικά στα μικρά και μεσαία λαϊκά στρώματα, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Δημόσια Διοίκηση. Μέσω του φορολογικού νομοσχεδίου επιβάλλει νέα αβάσταχτη φορολογία, αυξάνει υπέρογκα και ενιαία τα τέλη κυκλοφορίας, επιχειρεί τη δραστική περικοπή των όποιων κονδυλίων δίνονται για κοινωνική πολιτική. Ακόμα, με τις αλλαγές που προωθεί «στο απαράδεκτο καθεστώς των ειδικών λογαριασμών, δημιουργεί προϋποθέσεις να πλήξει ακόμα περισσότερο τα μισθολογικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων». Τα νέα μέτρα, σημειώνουν οι ταξικές δυνάμεις, αναδεικνύουν την ανάγκη να αναπτυχθεί άμεσα κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων λαϊκών στρωμάτων.

Ταυτόχρονα, οι ταξικές δυνάμεις καταγγέλλουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίας - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ (ΣΥΝ) - που σε μια σειρά ομοσπονδίες υπουργείων προχωρούν σε προσχηματικές κινητοποιήσεις με αίτημα «να σώσουμε το "δικό μας" ειδικό λογαριασμό». Ενα στημένο συντεχνιακό παιχνίδια που στηρίζει τις πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και κρατά χειραγωγημένους τους δημοσίους υπαλλήλους. Η μόνη πρόταση αγώνα τονίζουν οι ταξικές δυνάμεις είναι: 1.400 ευρώ βασικό μισθό, ενσωμάτωση των επιδομάτων, σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες, δημόσια και δωρεάν υγεία, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και άλλα.

Χτες οι εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Οι τελωνειακοί προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ