Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
«Οχι» σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Με ...ριζοσπαστικά μέσα, όπως ...χαμηλώνοντας τα φώτα των μαγαζιών τις τρεις μέρες εορτασμού της «Ημέρας Ελληνικού Εμπορίου» και προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να κριθεί αντισυνταγματικό το άρθρο 14 του φορολογικού νομοσχεδίου, σκέφτεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των εμπόρων και τα φορομπηχτικά μέτρα της κυβέρνησης η διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Την ώρα που πολλοί φορείς των ΕΒΕ ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής, η διοίκηση της ΕΣΕΕ στην πραγματικότητα ...βάζει πλάτη στην επίθεση που δέχονται οι αυτοαπασχολούμενοι της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δ. Αρμενάκης, μάλιστα, στέλεχος της ΝΔ, στη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου, χτες, θεώρησε σκόπιμο να ξεκαθαρίσει ότι το κλείσιμο των καταστημάτων δεν περιλαμβάνεται ούτε σαν σκέψη στις πρακτικές που επεξεργάζεται η διοίκηση της ΕΣΕΕ ως μορφή αντίδρασης, αναπτύσσοντας και τη σχετική ...επιχειρηματολογία. Προσπάθησε, ακόμη, να ψελλίσει δικαιολογίες για το γεγονός της μη συμμετοχής της ΕΣΕΕ στην κινητοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ στις 13 του Οκτώβρη, λέγοντας ότι «η 13η Οκτωβρίου έχει καθοριστεί σαν ημερομηνία κινητοποίησης της ΓΣΕΒΕΕ πολύ πριν από τα μέτρα και με τελείως διαφορετικά αιτήματα»!

Κατά τα άλλα, σε ανάλογο ...επαναστατικό ύφος, η διοίκηση της ΕΣΕΕ διέρρηξε τα ιμάτιά της για την αδικία των νέων φορολογικών μέτρων, «κατηγορώντας» την κυβέρνηση για ...μη σωστή χρησιμοποίηση των αριθμών (σχετικά με τον υπολογισμό του φόρου των ΕΒΕ) και για αιφνιδιασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ