Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΒΙΑ - ΝΤΟΠΙΝΓΚ
«Δεν αλλάζουν την κατάσταση»

«Ασπιρίνη σε βαριά άρρωστο» χαρακτήρισε τα νέα μέτρα ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, ο οποίος τόνισε ότι δεν αγγίζουν τη ρίζα των προβλημάτων

«Πρόκειται για ασπιρίνη σε βαριά άρρωστο». Με τη φράση αυτή ο Αντ. Σκυλλάκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, σχολίασε λακωνικά τη φιλοσοφία αλλά και τα επιμέρους κομμάτια του νομοσχεδίου για τη βία και το ντόπινγκ.

Χτες, τρίτη και τελευταία μέρα της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, εξετάστηκε κατ' άρθρο η νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος του Κόμματος αναφορικά με το θέμα του ντόπινγκ τόνισε: «Η αυστηροποίηση των κυρώσεων, η διεύρυνση των ελέγχων ντόπινγκ και ο περιορισμός των ευεργετημάτων στους διακριθέντες αθλητές δε θ' αλλάξουν ουσιαστικά την κατάσταση. Πρόκειται για ασπιρίνη σε βαριά άρρωστο. Χρειάζεται να χτυπηθεί η ρίζα του προβλήματος, που είναι η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού. Αν υπήρχε πολιτική βούληση θα μπορούσε, π.χ., να απαγορευτεί η συναλλαγή με σπόνσορες, χορηγούς, εταιρείες, κλπ., αθλητών, σωματείων και ομοσπονδιών. Ομως, ούτε ΝΔ, ούτε ΠΑΣΟΚ θέλουν να συγκρουστούν με συγκεκριμένα συμφέροντα».

Για τα μέτρα που, υποτίθεται, θα συμβάλουν στην πάταξη της βίας ο Αντ. Σκυλλάκος είπε: «Δεν αντιμετωπίζεται η βία με την ίδρυση λεσχών, οι οποίες θα είναι υποχείρια των ΠΑΕ. Η υπαναχώρηση του υπουργού, που αποδέχτηκε τη μη κατάργηση των συνδέσμων, δε λύνει το ουσιαστικό πρόβλημα. Ακόμα και αν "ανεξαρτητοποιηθούν" οι σύνδεσμοι από τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες (ΑΑΕ), δε θα εμποδίσει πολλούς από αυτούς να διατηρήσουν τους μεταξύ των δύο πλευρών δεσμούς και να προκαλούν βία.

Ταυτόχρονα, προστίθενται νέες διατάξεις που ανοίγουν το δρόμο για γενίκευση και ένταση της καταστολής. Π.χ., δίνεται δικαίωμα στους σεκιουριτάδες για σωματική έρευνα και συλλήψεις. Διευρύνεται το φακέλωμα, μέσω του μητρώου, αφού προστίθενται τα προσωπικά στοιχεία και αυτών που τιμωρήθηκαν με πειθαρχικές ποινές. Επιπλέον, επεκτείνονται τα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης».

Αναφορικά με το αν πρέπει ή όχι να θεσπιστεί όριο στη θητεία των διοικήσεων στις ομοσπονδίες και την παράταση των συμβάσεων για κάποιους εργαζόμενους, ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει σκληρή διαπάλη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα ελέγχει τις ομοσπονδίες. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα με πολλές διοικήσεις ομοσπονδιών που αποτελούνται από κλειστό κύκλο προσώπων και διοικούν με αδιαφάνεια. Η απάντηση δεν είναι να μπουν όρια στη θητεία τους αλλά η καθιέρωση της απλής αναλογικής, ώστε να εκπροσωπηθούν όλες οι τάσεις που αφορούν στον αθλητισμό.

Για τους εργαζόμενους που προέρχονται από τον ΟΠΑΠ ή ανήκουν στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων, δε συμφωνούμε με την παράταση της ομηρίας τους, μέσω επέκτασης απλώς των συμβάσεών τους. Αλλά ζητούμε την άμεση μονιμοποίηση τους στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού». Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, κατ' άρθρο και στο σύνολο, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχόλιο ΚΚΕ για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου (2011-07-27 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή (2011-03-12 00:00:00.0)
Δικομματικά παιχνιδάκια (2008-10-05 00:00:00.0)
Ξεκινάει το Σάββατο το τουρνουά ποδοσφαίρου (2007-05-03 00:00:00.0)
Η εμπορευματοποίηση γεννά το ντόπινγκ (2005-04-15 00:00:00.0)
Η βία συμβαδίζει με την εμπορευματοποίηση (2004-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ