Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΕ ΟΤΑ
Προσφέρει έδαφος στην αντεργατική πολιτική

Αποσπασματικές και άσφαιρες κινητοποιήσεις, από τη μια, και επιλεκτικό «ενδιαφέρον» για το Δήμο Νίκαιας, από την άλλη, συνθέτουν την τακτική της Ομοσπονδίας

Την κήρυξη επιμέρους κινητοποιήσεων με αποσπασματικά αιτήματα αποφάσισε η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ στη χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν μια 4ωρη στάση εργασίας για το νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης της δημοτικής αστυνομίας και δύο 24ωρες απεργίες (δεν έχουν οριστεί ημερομηνίες), μία για τα προγράμματα «stage» και μια για τα ΒΑΕ και τις μισθολογικές αυξήσεις.

Τα αιτήματα της πλειοψηφίας δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων. Το ενδιαφέρον της για τα stage και τα ΒΑΕ είναι υποκριτικό, τη στιγμή που αποδέχεται την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και συμφώνησε στη νομοθέτηση του σημερινού καθεστώτος των ΒΑΕ στους ΟΤΑ, το οποίο αποχαρακτηρίζει επαγγέλματα και δημιουργεί, ουσιαστικά, όρους αποκλεισμού ακόμα και για όσους δικαιούνται να ενταχθούν.

Ταυτόχρονα, η πλειοψηφία εκδηλώνει και πάλι το αντικομμουνιστικό της μένος, με την απόφασή της να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Νίκαιας, για τη μη καταβολή της αναδρομικής αύξησης στο επίδομα ειδικών συνθηκών, για τα έτη 2007 - 2008. Αν πραγματικά ενδιαφερόταν για τα προβλήματα των εργαζομένων, τότε θα είχε οργανώσει έτσι τον αγώνα ώστε να αντιμετωπίσει ενιαία το πρόβλημα, όπου αυτό παρουσιάζεται (Δήμοι Πειραιά, Θεσσαλονίκης και αλλού) και ενάντια στις πραγματικές του αιτίες, και όχι μόνο επιλεκτικά στο Δήμο Νίκαιας, ωθούμενη από σκοπιμότητες που δεν κρύβονται.

Οι ταξικές δυνάμεις, η ΔΑΣ ΟΤΑ, κατήγγειλαν την αντικομμουνιστική στάση της πλειοψηφίας, ανέδειξαν τις ευθύνες της για τη στήριξη των αντεργατικών πολιτικών και κατήγγειλαν τη στάση της, που οδηγεί στη διάσπαση των εργαζομένων και προβάλλει αιτήματα που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ ΟΤΑ τόνισαν ότι η εισοδηματική πολιτική λιτότητας, το πετσόκομμα των ΒΑΕ, η προώθηση του Καποδίστρια 2 αποτελούν μέρος της γενικότερης αντεργατικής επίθεσης του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, η οποία στηρίζεται από τους δημάρχους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Πρότειναν να γίνουν άμεσα γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων για συγκεκριμένες απεργιακές κινητοποιήσεις και με αιτήματα: 1.400 ευρώ κατώτερος βασικός μισθός, ένταξη του κλάδου στα ΒΑΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, να μην περάσει ο «Καποδίστριας 2» και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ