Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΡΟ
Σφάλμα η υποχώρηση στην ΕΕ

«Η απόφαση να επιτραπεί η προώθηση της ΕΕ στη ζώνη της σύγκρουσης είναι ένα σοβαρό λάθος. Το οποίο στην πορεία θα φανεί», δήλωσε ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), σε συνέντευξη που έδωσε στις εφημερίδες «Πράβντα» και «Σοβιέτσκαγια Ρωσία», σχετικά με τη συμφωνία Ρωσίας - ΕΕ για τον Καύκασο.

«Πρόκειται για μια παράξενη απόφαση. Μήπως δε γνωρίζουμε πως η εμφάνιση στρατιωτικών παρατηρητών της ΕΕ είναι ένα πρώτο βήμα για την προώθηση στη Γεωργία των ειρηνευτικών στρατευμάτων της ΕΕ; Επρεπε να πάμε τόσο μακριά στο συμβιβασμό μαζί τους, γνωρίζοντας τα στρατηγικά σχέδια που έχουν στον Καύκασο, μαζί με τον Σαακασβίλι και τους Αμερικανούς;», αναρωτήθηκε ο Γκ. Ζιουγκάνοφ, που εξέφρασε τη λύπη του γι' αυτήν την εξέλιξη, υποστηρίζοντας πως η Μόσχα μόλις και «έφτασε στα μισά του δρόμου» στο ζήτημα της προστασίας του πληθυσμού της Ν. Οσετίας, αφού όπως είπε «δυστυχώς η υπόθεση της πάταξης του εγκληματικού καθεστώτος του Σαακασβίλι δεν οδηγήθηκε ως το τέλος, αν και γι' αυτό υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις».

Κριτικάροντας τις συμφωνίες του Ν. Σαρκοζί με τον Ντ. Μεντβέντεφ, ο Γκ. Ζιουγκάνοφ υποστήριξε πως η ρωσική ηγεσία έκανε απαράδεχτες υποχωρήσεις στην ΕΕ, χωρίς να είναι ορατό το τι κέρδισε από αυτές.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ