Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Καταγγελία της δίωξης της Ισπανίδας αγωνίστριας Ρεμέδιος Γκαρσία Αλμπερτ

Τη δίωξη της Ισπανίδας αγωνίστριας Ρεμέδιος Γκαρσία Αλμπερτ, η οποία συνελήφθη τον περασμένο Ιούλη στην Ισπανία κατηγορούμενη για συνεργασία με «ένοπλη συμμορία», όπως αποκαλεί η ΕΕ τις FARC-EP της Κολομβίας, κατήγγειλε με Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, χαρακτηρίζοντάς τη σκευωρία με στόχο τη συκοφάντηση και ποινικοποίηση του λαϊκού κινήματος, της διεθνούς αλληλεγγύης και την τρομοκράτηση των λαών.

Στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Ρεμέδιος Γκαρσία Αλμπερτ, γνωστή για τη συμμετοχή της στα κινήματα αλληλεγγύης προς τους λαούς της Λατινικής Αμερικής, συνελήφθη τον Ιούλη στην Ισπανία με την κατηγορία για "συνεργασία με ένοπλη συμμορία", δηλαδή τις FARC - EP, και στη συνέχεια αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. H σύλληψη και οι κατηγορίες στηρίζονται στη βάση της ευρωπαϊκής "αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας", με επίκληση υποτιθέμενων στοιχείων από τον υπολογιστή του δολοφονημένου από τον κολομβιανό στρατό ηγέτη των FARC - EP Ραούλ Ρέγιες. H υπόθεση αποτελεί σκευωρία σε βάρος της Ισπανίδας αγωνίστριας που στόχο έχει τη συκοφάντηση και ποινικοποίηση των λαϊκών κινημάτων, της διεθνούς αλληλεγγύης και την τρομοκράτηση των λαών».

Ο Θ. Παφίλης καλεί την Επιτροπή να απαντήσει αν καταδικάζει το «κυνήγι των μαγισσών» που έχει εξαπολυθεί εναντίον προσώπων και οργανώσεων στο όνομα της «αντιτρομοκρατικής δράσης» στην Ευρώπη και αν σκοπεύει να προβεί στην αναγνώριση των FARC - EP ως εμπόλεμου μέρους, στη διαγραφή τους από τη «μαύρη λίστα» τρομοκρατικών οργανώσεων και στην κατάργηση της ίδιας της λίστας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ