Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύσκεψη για την προστασία της Πάρνηθας

«Ούτε σπιθαμή της Πάρνηθας για επιχειρηματική εκμετάλλευση. Το δάσος είναι λαϊκή περιουσία και πρέπει να διαφυλαχτεί από τα συμφέροντα των αρπακτικών». Με το σύνθημα αυτό και με δεδομένο ότι κάθε καθυστέρηση είναι σε βάρος των κατοίκων της Αττικής, η «Επιτροπή για την Προστασία της Πάρνηθας», που συγκροτήθηκε από στελέχη μαζικών, συνδικαλιστικών και άλλων φορέων των όμορων δήμων της Πάρνηθας, καλούν σε σύσκεψη αύριο Κυριακή 14 Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί, στο δημαρχείο Μενιδίου, με στόχο τη διεύρυνση και το συντονισμό δράσης.

Η επιτροπή συγκροτήθηκε μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την ταχύτατη έγκριση από το ΣτΕ του τροποποιημένου Προεδρικού Διατάγματος για την Πάρνηθα, προκειμένου να περάσουν τα σχέδια εμπορευματοποίησης του ορεινού όγκου και να ανοίξει ο δρόμος της τσιμεντοποίησης και συγκεκριμένα: Με την ίδρυση Τεχνολογικού Βιομηχανικού Πάρκου, τη δημιουργία κατασκηνώσεων και τη συγκρότηση Φορέα Διαχείρισης του κτήματος Τατοΐου.

«Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, αύριο θα είναι αργά», σημειώνει στο σχετικό κάλεσμα η Επιτροπή και καλεί «κάθε φορέα, σύλλογο, τη νεολαία και κάθε πολίτη του Λεκανοπεδίου, που αισθάνεται ότι βλάπτεται από την αντιλαϊκή πολιτική και στον τομέα του περιβάλλοντος και της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής και της υγείας του, να αντιδράσει συνολικά σ' αυτήν την πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ