Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Απελευθερώστε τους τώρα!

Με συγκεντρώσεις, πολύμορφες εκδηλώσεις, συναυλίες, προβολή ταινιών και άλλες δραστηριότητες εκφράζεται η διεθνής αλληλεγγύη στους πέντε Κουβανούς πατριώτες που χτες συμπλήρωσαν 10 χρόνια από τη μέρα που συνελήφθησαν και στη συνέχεια φυλακίστηκαν επειδή ξεσκέπασαν τα επιθετικά σχέδια αντικουβανικών οργανώσεων ενάντια στην Κούβα και το λαό της. Αυτές τις μέρες ξεδιπλώνονται πολλές δραστηριότητες ανά τον κόσμο με στόχο «να σπάσει η σιωπή» της υπόθεσής τους και να απαιτηθεί η άμεση απελευθέρωσή τους και η επιστροφή τους στην Κούβα.

Χτες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το Λευκό Οίκο από την Εθνική Επιτροπή των ΗΠΑ, όπου παραδόθηκαν 100.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν από 78 χώρες για την άμεση αποφυλάκιση των «5», ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη συναυλία με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.

Αλλά και στη χώρα μας συνεχίζεται η εικαστική έκθεση που φιλοξενείται στη Νίκαια, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται και σειρά εκδηλώσεων αλληλεγγύης, όπως αυτή που θα γίνει στο Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, το Σάββατο 20 Σεπτέμβρη στη Διεθνούπολη, που είναι αφιερωμένη στην Κουβανική Επανάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ