Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Στον «αέρα» ο διάλογος για την «Αλιτάλια»

Κατέρρευσε η «XL» στη Βρετανία

ΡΩΜΗ.--

Σε αδιέξοδο περιήλθε ο διάλογος ανάμεσα στα συνδικάτα των υπαλλήλων της «Αλιτάλια» και των εκπροσώπων της Ιταλικής Αεροπορικής Εταιρείας (Compagnia Aerea Italiana), καθώς οι εργαζόμενοι αρνούνται να αποδεχτούν τις προτάσεις της εργοδοσίας για περίπου 5.000 απολύσεις, μείωση των μισθών κατά 40% και τον αυστηρό περιορισμό αδειών και ρεπό. Χτες οι εκπρόσωποι της Ιταλικής Αεροπορικής Εταιρείας ανακοίνωσαν ότι «δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, από τη στιγμή που οι συνδικαλιστές δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Τη στιγμή των συνομιλιών είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας στη Ρώμη εκατοντάδες διαδηλωτές - εργαζόμενοι της «Αλιτάλια», απαιτώντας από τους υπευθύνους των συνδικάτων «Cgil», «Cisl» και «Uil» να μην υπογράψουν τη συμφωνία ιδιωτικοποίησης. Δεν έλειψαν μάλιστα και οι στιγμές έντασης, με ηχηρές αποδοκιμασίες των συνδικαλιστικών εκπροσώπων, κατά την προσέλευσή τους στο υπουργείο.

  • Το τρίτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό γραφείο της Βρετανίας, «XL Leisure Group», κατέθεσε χθες αίτηση χρεοκοπίας, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες πελάτες του να μείνουν κυριολεκτικά μετέωροι, ενώ ακινητοποιήθηκαν τα αεροσκάφη της «XL Airlines», την οποία διαχειρίζεται το ταξιδιωτικό γραφείο και εκτελεί πτήσεις σε 50 προορισμούς, κυρίως στη Μεσόγειο.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι 67.000 βρίσκονται στο εξωτερικό, αναζητώντας τρόπους επιστροφής, ενώ περίπου 200.000 είναι οι πολίτες που έχουν κάνει ταξιδιωτικές κρατήσεις με την εταιρεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ