Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΑΝΙΑ
Κέντρα «αποτοξίνωσης» από τη ριζοσπαστικοποίηση!

Η είδηση έρχεται από τη Δανία (κράτος - μέλος της ΕΕ, πρωτοπόρο στα αντιδημοκρατικά μέτρα), όπου ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της Κοπεγχάγης ουσιαστικά πρότεινε μέχρι και κέντρα αποτοξίνωσης των νέων από ριζοσπαστικές ιδέες, στο πλαίσιο της αποτελεσματικής πρόληψης του εξτρεμισμού, της ριζοσπαστικοποίησης και της τρομοκρατίας!

Η κεντρική ιδέα της πρότασης είναι να συμβάλλουν καλύτερα όσοι ασχολούνται με τις μικρές ηλικίες (δάσκαλοι, προπονητές, εθελοντές στα κέντρα ελεύθερου χρόνου, υπεύθυνοι στα κέντρα προσκόπων, κλπ.) στην πρόληψη της λεγόμενης τρομοκρατίας. Συγκεκριμένα, προτάθηκε η δημιουργία ενός προγράμματος «προειδοποίησης», που θα περιλαμβάνει ειδική τηλεφωνική γραμμή, όπου οι παραπάνω εργαζόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται, ακόμη και ανώνυμα, και να «ζητούν βοήθεια», δηλαδή να καταδίδουν, αν έχουν υποψία ότι κάποιος από τους νέους που έχουν στην ευθύνη τους έχει αρχίσει να παίρνει τον ...κακό το δρόμο. Προβλέπονται ειδικά σεμινάρια στις συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων για να χειρίζονται περιπτώσεις νέων που συγκινούνται από εξτρεμιστικές πράξεις, δηλαδή για τα ελαφρά περιστατικά, ενώ για τα βαριά περιστατικά, δηλαδή για όσους νέους ήδη «προσηλυτίστηκαν» στο ριζοσπαστισμό, προβλέπεται πρόγραμμα αποριζοσπαστικοποίησης από ειδικές ομάδες του δήμου.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα αυτό δεν έχει στόχο μόνο τον ισλαμικό φονταμενταλισμό αλλά και οποιαδήποτε ακραία πολιτική ομάδα (π.χ. τους ναζιστές) καθώς και τις ριζοσπαστικές ομάδες.

Η εξοργιστική και επικίνδυνη αυτή πρόταση έρχεται σαν συνέχεια των δηλώσεων της αρχηγού της Αστυνομίας, που είχε ζητήσει καλύτερα και αποτελεσματικότερα μέτρα για την πρόληψη της τρομοκρατίας, ειδικά στα παιδιά των μεταναστών.

Εξίσου επικίνδυνη και ενδεικτική του βαθμού ενσωμάτωσης του συνδικαλιστικού κινήματος σε ορισμένες χώρες της ΕΕ είναι η αντίδραση της προέδρου των δασκάλων, η οποία αναγνώρισε την αναγκαιότητα των μέτρων, θέτοντας μόνο ορισμένες επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο περιθωριοποίησης των παιδιών των μεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ